Prima pagină » Noutati » Legea Karmei – Valoarea absoluta
Articole

Legea Karmei – Valoarea absoluta

Legea Karmei - Valoarea absoluta

Legea Karmei – Valoarea absoluta a Universului Cuvântul Karma își are originea în vechiul dialect indo-arian Pali (kamma) și în cuvântul sanscritkarman și avea sensul de efect, faptă. Filosofia karmei este simplă, în esența sa, și poate fi redusă la ideea că, ceea ce semeni aia culegi. În schimb, mecanismele karmei sunt complexe și practic, acestea ne interesează pe noi, în cadrul magiei păgâne. Înțelegerea acestor mecanisme este importantă, deoarece este imposibil să acționezi optim asupra unui lucru fără ca în prealabil să-l cunoști bine. În plus, pe lângă această cunoaștere a mecanismelor, pentru a putea acționa efectiv este necesar să fie stăpânite și metodele practice de acțiune.

Legea Karmei – Valoarea absoluta a Universului

Majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia că s-au născut cu un destin imuabil sau că o putere exterioară lor și supranaturală le determină existența. Hotărând asupra direcției vieții lor, a bucuriilor și necazurilor, a ridicărilor și căderilor de care au parte de-a lungul vieții. Ei bine, nu-i așa! Toate acestea sunt determinate, în mare măsură, de faptele pe care oamenii le fac pe parcursul vieții. Dar și de cele făcute în viețile anterioare. Karma este o lege a Universului sau altfel spus un mecanism al Universului. Prin intermediul căruia desfășurarea existenței la nivel de individ sau grup de indivizi. Este determinată de un cumul al acțiunilor anterioare, de sistemul propriu de interpretare, precum și de factori externi.

Când încercaţi să înţelegeţi Karma, gândiţi-vă că mecanismele (Legile) Universului funcţionează după valori absolute, nu după ceea ce consideră oamenii că este bine sau rău. Din punct de vedere al raportării la Univers, este bine ceea ce se conformează cu mecanismele sale şi este rău ceea ce este neconform cu ele.

Imaginați-vă Universul precum un mecanism gigantic.

În principiu, faptele bune făcute în trecut, adică faptele făcute în conformitate cu Legile Universului,  se acumulează și determină în viitor lucruri bune pentru autorul lor. Cu faptele rele se întâmplă la fel. Există și posibilitatea ca faptele rele din trecut să se compenseze (echilibreze) cu cele bune tot din trecut. Dar în condițiile în care acestea nu s-au echilibrat deja, prin producerea de efecte. Altfel spus, o faptă rea produce o acumulare karmică negativă, iar după producerea efectelor generate de ea. (Lucruri care se întâmplă în viața oamenilor și de care ar fi bucuroși să nu aibă parte, adică lucruri rele.) Acumularea respectivă se compensează, deci devine inactivă sau neutră din punct de vedere al acțiunii karmice.

Dacă respectiva acumulare negativă se compensează cu una pozitivă, înseamnă că ea va deveni inactivă fără să mai producă necazurile respective. Faptele rele se echilibrează cu cele bune de la sine, dar numai în cazul în care sunt compatibile. Teoria unora referitoare la arderea karmei este lipsită de consistență.

Legea Karmei – Valoarea absoluta a Universului! A arde karma înseamnă a anula efectele din viitor care urmează să se producă datorită faptelor făcute în trecut. Practic, înseamnă a împiedica mecanismul karmic să funcționeze. Una este să arzi, adică să distrugi prin ardere și alta este să compensezi, adică să echilibrezi într-un mod armonios. Mulți visători speră că se pot sustrage de la a-și plăti datoriile karmice. Fie prin intermediul cuiva care să-i ierte și care să se constituie într-un adevărat eraser de karmă. Fie consideră că pot să facă singuri acest lucru cu ajutorul imaginației …
Citeste si: Despre Istoria Egiptului care incepe acum mai bine de opt mii de ani!

Articole recomandate

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu