Prima pagină » Noutati » Lectie de dragoste – Ce este dragostea?
Articole

Lectie de dragoste – Ce este dragostea?

Lectie de dragoste - ce este dragostea

Lectie de dragoste – Ce este dragostea? Dragostea este o muzică a cărei frumuseţe nu se pierde. Este durerea plină de dulceaţă. Este un sentiment ce odată experimentată, nicicând nu poate fi uitat. Dacă vrei să afli despre Dragoste, ar trebui să-l întrebi pe cel ce venerează Dragostea, să întrebi privighetoarea ce s-a îndrăgostit de trandafir ori să întrebi fluturele ce-şi sacrifică viaţa pentru flacără fără să ezite. Să nu cercetezi asupra Dragostei la alte persoane decât la îndrăgostit, căci doar el singur îţi poate spune toate cele despre Ea. Dacă vrei să zăreşti o scânteie de iubire ar trebui să priveşti în ochii unuia intoxicat de Iubire. Atunci tu vei vedea cum intelectul, raţiunea, cunoaşterea, mintea şi gândirea au fost măturate departe şi s-au topit în Oceanul Dragostei. Nu este deloc uşor a înţelege Iubirea, căci acest natural şi măreţ Adevăr nu poate fi descris în cuvinte.

Lectie de dragoste – Ce este dragostea?

Este un sentiment ori o emoţie pură şi delicată, ce poate fi experimentat doar de cel ce iubeşte. Este dincolo de capacitatea limbajului ori a stilului de a o descrie în vreun grai omenesc. Este imposibil de a-i reduce măreţia şi căldura la dimensiuni temporare. Nu este posibil de a descrie pe măsură în oricare dintre cuvintele cunoscute de om, grandoarea şi sublimul caracter al Dragostei.

Curenţii Iubirii ce îi emană îndrăgostiţii sunt răspândiţi şi influenţează fiecare colţişor al lumii. Odată întâlnit vreunul din aceşti curenţi, orice inimă este înclinată spre a se contopi în Oceanul Dragostei. „Dragostea este adevărata trăire, este o adevărată rugăciune, este adevărata uniune”. Iubirea este deşteptată atunci când curenţii Dragostei ne cuprind inima.

Este o întrebare a cărui răspuns este în mâinile îndrăgostitului. Nimeni altcineva nu poate înţelege nici măcar o mică fracţie din ea. Dacă am să încerc să descriu mireasma parfumului a unei persoane din deşert, indiferent ce descriere împodobită sau elocventă vei oferi nu voi fi în stare să transmit mirosul. Dar cuiva căruia a fost câtuşi de puţin în contact cu florile şi crângurile, îi voi face o descriere limpede. Cel ce a simţit aroma îi va fi uşor să identifice.

Lectie de dragoste!

Experienţa ta este doar pentru tine însăţi şi percepţia ta va fi colorată de atitudinea ta, de starea minţii, de eforturile depuse de tine în Dragoste. Fiecare doreşte Iubirea. Dar ridică-te deasupra imaginii lucrurilor, căci ce a rămas între tine şi iubire?

Uneori, când Dragostea începe să devină netedă, vraja este îndepărtată iar viaţa devine monotonă şi rutinată. Este nevoie de un şoc pentru a rupe monotonia. Uneori în viaţa îndrăgostitului intervine, câte o perioadă de dezamăgire. Aceasta este de dorit. Ea are un scop. Oferă şocul. După un timp petrecut în dezamăgire, intensitatea dragostei creşte.
Fiecare îndrăgostit are în faţa sa o aventură măreaţă. Acest fapt trebuie să ni-l amintim atunci când norii ascund soarele.

Această Cale, Calea Dragostei nu este pură teorie. Este o cale adevărată, un veritabil drum ce trebuie străbătut implicând desigur SINCERITATE. Nimeni nu poate pătrunde porţile adevăratei Iubiri atât timp cât mintea îşi doreşte lucruri ieftine. Cea mai mare trebuinţă pentru progresul pe Calea Dragostei este să ai o inimă curată. Nu te poţi aştepta ca un rege să intre într-o încăpere murdară. Nici măcar un câine nu stă într-un loc murdar. Atunci, cum să te aştepţi ca Dragostea să pătrundă într-o inimă cuprinsă de pofte, mânie, lăcomie, egoism?

Ce este Dragostea?

Priveşte în jurul tău, îndrăgostitule! Din milioanele de suflete tu eşti unul din cei câţiva ce au găsit uitata Cale a Dragostei.
Înlătură-ţi ciudata atitudine a minţii. Este uşor să fii fericit şi zâmbitor. Ca şi cum te-ai încrunta ori te-ai agita. Nu-ţi trebuie decât puţină gândire clară. Şi nu uita nicicând că, îndrăgostiţii sunt cavaleri ai Luminii.

Lectie de dragoste – Ce este dragostea? Dragostea este cel mai de preţ lucru din viaţă. Ea înfrumuseţează sufletul. Prin dragoste sufletul capătă strălucire şi lumina ei răzbate de pe chipul celui îndrăgostit.

Atunci când devii un îndrăgostit, adevărata bătălie a început. Te lupţi cu tine însuţi. Te reconstruieşti. Este o bravă şi hotărâtă bătălie. Să nu disperi ori să dezertezi din „postul” tău. Dăruieşte-ţi Dragostei, trupul, mintea şi sufletul. Bătălia este insuportabilă dar recompensa este măreaţă, la fel, victoria este sigură. Tu vei învinge iar ego-ul tău va fi complet supus. Dragostea este cu tine, oriunde te-ai afla, ca să te ghideze, deci nu lăsa disperarea şi deznădejdea să te cuprindă.
Când o să-nţelegi iubirea, lacrimile Te vor copleşi – Lacrimi de iubire şi de bucurie.
Citeste si: Despre Respectul de sine este o parte a relatiilor implinite!

Articole recomandate

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu