Home » Noutati » Istoria filmului – Film romanesc

Share This Post

Articole

Istoria filmului – Film romanesc

Istoria filmului romanesc

Istoria filmului – Film romanesc Film este termenul utilizat pentru desemnarea, în accepțiune mai largă, a produsului final al artei și industriei cinematografice. Film este termenul utilizat pentru desemnarea, in acceptiune mai larga, a produsului final al artei si industriei cinematografice.
Arta si industria cinematografica in vorbirea curenta sunt cunoscute sub denumirea de cinematografie. La randul ei industria cinematografica se imparte in doua sectoare distincte: productia de film si difuzarea lor in sali de cinematograf sau televiziuni, casete video, DVD-uri sau descarcandu-l de pe internet.

Istoria filmului – Film romanesc

Istoria filmului – Prima proiectie cinematogreafica publica a unui film, cu aparatul fratilor Lumière, are loc la 28 decembrie 1895, la Paris, in localul „Grand Cafe”, Boulevard des Capucunes. Filmul proiectat e intitulat La Sortie des Usines „Lumière” (Iesirea din Uzinele Lumière). Un alt film foarte important a fost Sosirea unui tren in gara, care a rulat, imediat dupa premiera franceza, si la Bucuresti. Aceasta data de 28 decembrie 1895, marcheaza nu numai prima proiectie cinematografica, ea marcheaza si nasterea unei noi arte, arta cinematografica, cea de-a saptea arta cum mai este cunoscuta, si o noua industrie, industria cinematografica.

Primul promotor al noii arte si industrii, se poate spune ca a fost Louis Lumière. El realizeaza primele filme alegandu-si diferite subiecte hazlii din insasi fabrica lor de aparate de fotografiat. Astfel au fost realizate pelicule ca Tamplarul, Fierarul, Daramarea unui zid. Istoria filmului – Film romanesc
Publica un film
Cucerirea Indenpendenței României nu putea scape din vizorul cinematografiei românești. Primul film despre acest eveniment apare în 1912, co-finanţat de Casă Regală şi realizat cu ajutorul Ministerului Războiului. Următorul apare la 100 de ani de la cucerirea Independenței și îi aparține lui Sergiu Nicolaescu – Film romanesc. Cel mai recent are o legătură adiacentă cu Independența, fiind despre turnarea primului film realizat (1912) despre acest eveniment.

7 filme cu scene de sex mult prea explicite

1. Eyes Wide Shut (1999)
2. Poștașul sună întotdeauna de două ori (1981)
3. Original Sin( 2001)
4. Titanic (1997)
5. Basic Instinct (1992)
6. Pornograful (2001)
7. Secretary (2002)
Filme cu scene de sex
Iată câteva dintre cele mai frumoase replici celebre din filme:
1. Forrest Gump
„My momma always said: Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

2. Pe aripile vântului
„Frankly my dear, I don’t give a damn”

3. Star Wars
„May the force be with you.”

4. Terminator
„I’ll be back”

5. A few good man
„You can’t handle the truth.”

Istoria filmului – filmul este o industrie deoarece in el este investit capital pentru a fi realizat, este investit capital pentru exploatarea lui in sali de spectacole, care la inceputuri nu erau cu mari „pretentii”, dar cu timpul publicul se „emancipeaza” avand pretentia ca si „nikel-odeonul” sa devina un templu, un templu a celor ce vin in el nu numai pentru distractie, ci si la un spectacol deosebit, de arta, un spectacol a celei de-a saptea arte.

Filmul a fost multa vreme socotit ca un amuzament de balci, tratat cu dispret de oamenii seriosi. Multi din cei care au contribuit la temelia acestei noi arte de exprimare, si-au inceput activitate exploatand cate un nickel odeon (in traducere libera templu al artei de doi bani), cinematograful de mai tarziu.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

1 Comment

 1. Poza de profil pentru Simplu

  Replici din filme romanesti:

  “Un fleac, m-au ciuruit!” – Cu mainile curate
  “Nu trageti dom’ Semaca! Sunt eu, Lascarica!” – Cu mainile curate
  “De ce dai ma, de ce dai?” – Reconstituirea
  "Averea dumitale? Doua buzisoare, doua tatisoare” – Zestrea domnitei Ralu
  – “Sa traiti, sa traiti, tovarase capitan. De cand va asteptam. O cafeluta, o biscuite? ” – BD la munte si la mare
  – “Doua la primarie, optspce, patru la scoli, douazeci si patru, doua la catrindala la Sf. Niculae, treizeci… Cum zic, unul-doua, poate vantul… ori cine stie…” – O scrisoare pierduta
  “Saiche! Aduna bre oltenii, il furara pe Nea Marin!” – Nea Marin Miliardar :-))

Leave a Reply