Home » Noutati » Importanta internetului

Share This Post

Articole

Importanta internetului

Importanta internetului

Importanta internetului: Deoarece Internetul a evoluat in circa 30 de ani, aflat mult sub influenta unor oameni extrem de narozi, el a fost proiectat sa fie deosebit de usor de folosit de catre oamenii obisnuiti. La urma urmelor, cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor n-au avut niciodata de-a face cu ceva atat de complex, dar in acelasi timp uimitor, ca Internetul. INTERNETUL nu este un pachet de programe si nu se preteaza usor la explicatii pas cu pas pe care le furnizam de obicei pentru un singur program fix.

Importanta internetului

Internetul oferă omului modern o grămadă de avantaje, care îi ușurează sau îi îmbunătățesc viața, fie îl ajută să economisească timp, bani, fie să-și găsească un partener de viață, fie îi oferă modalități de a-și petrece timpul simțindu-se mai bine. Din păcate însă utilizarea internetului prezintă și anumite probleme, pericole, pe care este foarte bine ca oricine intră pe net să le știe, să le conștientizeze, și să se ferească de ele.

Ce beneficii oferă internetul:
⦁ Tot felul de INFORMAȚII, DIN TOATE DOMENIILE.
⦁ ÎNFORMAȚII DE INTERES PUBLIC.
⦁ CUMPĂRĂTURii ONLINE.
⦁ Posibilitatea de a da, gratuit, ANUNȚURI.
⦁ Posibilitatea de a lucra de acasă.
⦁ STAREA VREMII.

Dezavantaje ale internetului:
⦁ Accesul la internet este permis oricui, indiferent de vârstă, indiferent de pricepere și experiență în domeniul informatic.
⦁ INFORMAȚIILE PERSONALE NU SUNT ÎN SIGURANȚĂ când folosim internetul.
⦁ IDENTITATEA VIRTUALĂ NU COINCIDE CU IDENTITATEA REALĂ!
⦁ JOCURI DE NOROC.
⦁ PORNOGRAFIA.
⦁ PIERDEREA DE TIMP.

Prin internet avem acces la distanţã. Utilizatorul are acces la un alt calculator de la distanţã şi îl poate utiliza ca pe propriul calculator. Petrecerea de foarte mult timp la calculator, pe internet, DĂUNEAZĂ SĂNĂTĂȚII. Si navigarea pe internet, pe siteuri de socializare, pe bloguri, forumuri, siteuri de știri etc DĂUNEAZĂ cel mai mult OCHILOR, pentru că presupune o distanță mică față de monitor.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply