Home » Noutati » Importanta fotografiei

Share This Post

Articole

Importanta fotografiei

Importanta fotografiei

Importanta fotografiei: Inca de sute de ani, fotografiile au jucat un rol important atat in istorie, cat si viata de zi cu zi a oamenilor. Consider, mai intai de toate, fotografia ca fiind o arta, deoarece prin intermediul ei poate fi transmis un numar nemarginit de trairi sau sentimente. Privind în jur vedem că ne întâlnim cu fotografii peste tot. Avem tablouri cu chipurile persoanelor dragi nouă. Ne uităm în reviste și de multe ori trecem peste text și privim doar imaginile. Citim ziare și ne așteptăm ca fiecare poveste să aibă o ilustrație atașată. Mergem pe stradă și ne întâlnim cu fotografii prin tot felul de panouri. Apoi ne întoarcem acasă și când ajungem la calculator ne întâlnim iar cu fotografii. Pe care le apreciem sau nu. Dar ele fac parte din viața noastră.

Importanta fotografiei

Dintodeauna a existat dorinţa de a captura lumina, de a desena natura, astfel că termenul de fotografie provine din cuvântul grecesc „photos” – lumină şi „graphein” – a desena.

Impactul primelor fotografii – Apariţia acestor documente vizuale ale istoriei personale şi publice a generat modificări vaste în legătură cu percepţia oamenilor asupra istoriei, timpului şi asupra ei înşişi. Fotografia a devenit o dovadă incontestabilă a unui eveniment sau a unei experienţe. Încă de pe vremea lui Aristotel s-a știut cum se poate pune realitatea într-o cutie.. Este suficient să se facă o gaură într-o cutie închisă ca să apară o imagine reală inversată pe fondul interior al cutiei. Se obține astfel o așa-numită cameră obscură.

Prima fotografie – 1826

Importanta fotografiei - prima fotografie
Fotografia anilor ’20 surprindea momentele importante ale vietii in culori de sepia sau alb si negru. Lipseau opulenta, stralucirea de astazi sau culorile vii. Cele mai multe fotografii erau cele care ilustrau cladiri, avioane, masini, statile de tren, oamenii de pe strada, parade, greve, panorame.

In anul 1862, in Franta, are loc o importanta disputa referitoare la statutul fotografiei ca arta. Totul a pornit de la simplul fapt ca un fotograf se folosea de creatiile altuia fara a-i cere acestuia dreptul. La acel moment, drepturile de autor erau acordate doar subiectelor de arta, iar fotografia nu era considerata la acel moment o arta in adevaratul sens al cuvantului.

Pe de alta parte, exista si fotografi pasionati in adevaratul sens al cuvantului care… Pe langa faptul ca isi pot exprima cu usurinta sentimentele, trairile si emotiile prin fotografiile pe care le realizeaza. Se afla inr-o continua perfectionare in ceea ce priveste combinarea tehnicilor fotografice si exercitiul – importanta fotografiei.
Importanta fotografiei

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply