Prima pagină » Noutati » Importanta calciului pentru organism
Articole

Importanta calciului pentru organism

Importanta calciului pentru organism

Importanta calciului pentru organism: Calciul este cea mai importanta minerala pentru crestere, pentru stabilitatea organismului, pentru dinti si oase sanatoase. Calciul de asemenea lupta impotriva chegurilor de sange, imbunatateste semnalele nervoase, contractia si relaxarea musculara, eliminarea unor hormoni si ajuta la mentinerea unui puls si a unei tensiuni normale. Doza zilnica recomandata de calciu pentru un adult este in jurul valorii de 1000 mg. Calciul are un rol foarte important in corpul omenesc el fiind al cincilea element din organism. Rolul lui principal este acela de a da rezistenta oaselor. Calciul scade nivelul colesterolului si ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Este necesar pentru cresterea si contractatrea muschilor si pentru prevenirea crampelor musculare. Poate creste rata de dezvoltare a oaselor si densitatea minerala a oaselor in copilarie.

Calciul se utilizeaza:
• ca agent de reducere in extractia metalelor
• pe post de deoxidant, desulfurant sau decarbonizant pentru diferite aliaje
• pe post de agent de aliere in productia aliajelor pe baza de aluminiu, beriliu, cupru, plumb și magneziu.
• in prepararea cimentului si mortarului folosite in constructii
• in prepararea branzei, etc.

Importanta calciului pentru organism

Calciul il poti lua din:
• legume si fructe
• Condimente: chimion, coriandru, cuisoare, oregano, seminte de mustar.
• Nuci: migdale, seminte de susan
• sardine
• Fasole
• fructe uscate
• Legume verzi.

Pierderi de calciu – Corpul nostru elimina o cantitate din acest mineral in fiecare zi. Desi are rezerve, ele pot fi utile doar pe termen scurt, fiind nevoie de un aport zilnic, prin alimente sau suplimente. Din pacate, nivelul de calciu din sange nu reflecta si cantitatea de calciu din oase. Demineralizarea si pierderea rezistentei pot aparea pe fondul unor analize de sange cat se poate de normale. O cantitate scazuta de calciu in oase duce la o fragilitate a lor si la riscul de fracturi, mai ales la menopauza. De aceea este foarte important să evitam acele alimente care conduc la o eliminare crescuta: bauturile racoritoare acide, dulciurile si alcoolul, carnea in exces …

Importanta calciului pentru organism

Doza zilnica de calciu!
Copii: 1500mg
Femei: 1000mg; dupa 50 de ani: 1200-1500mg.
Barbati: 1000-1200mg.

Calciul nu trebuie administrat fara magneziu(de preferinta intr-un raport de 3:1), care previne depozitarea lui in tesuturile moi si patrunderea lui excesiva in celule. Claciul este absorbit mai eficient daca este luat dupa masa.
Vitamina D este esentiala in asimilarea calciului …
Citeste si: Despre Succesul are, de fapt, doua parti componente!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu