Home » Noutati » Foarte multi parinti si profesori

Share This Post

Articole

Foarte multi parinti si profesori

Foarte multi parinti si profesori

Foarte multi parinti si profesori se opun lectiilor digitale si utilizarii tabletelor in scoli: Parintii si profesorii sustin ca lectiile digitale si tabletele afecteaza negativ dezvoltarea copiilor.
Ei propun manuale alternative cu jocuri interactive si ilustratii facute de copii. Virgiliu Gheorghe a declarat urmatoarele: „Copiii care de mici se joaca pe telefon sau primesc tablete dezvolta probleme de atentie. Veti vedea copii mici plictisiti, retrasi, izolati. Generatii care se plictisesc, depresivi cu tendinte spre suicid”. „Copiii mici reactioneaza automat la stimuli. Dar toate jocurile pe calculator blocheaza raspunsul reflexiv, se bazeaza pe raspunsul emotional sau agresiv moderat.

Vom avea copii total nereflexivi care reactioneaza pavlovian, stimul-raspuns.
Are o durere, fuge de ea, nu are simtul responsabilitatii. Este o restructurare a creierului uman, a functiei umane.

Foarte multi parinti si profesori: Folosirea excesiva a telefonului sau tabletei afecteaza calitatea somnului, dar si a digestiei. „Un copil care sta continuu cu nasul in jocuri ai care nu traieste in viata normala, cu plimbare, alergare, lectura, are un somn agitat si o digestie proasta. Un prim risc este obezitatea.

Apoi, violenta indusa de jocurile pe calculator, atrofia simtului compatimirii si a functiilor empatice. Cu cat in joc este mai multa violenta, cu atat mai mult este anulat simtul compatimirii, este anulata reactia la suferinta celui de langa tine”.

Foarte multi parinti si profesori

utilizare tableta
El mai sustine ca dezvoltarea mediului digital se va dovedi, in urmatorii ani, a fi „unul dintre cele mai mari esecuri din istoria scolii moderne romanesti”.

„De fapt, in aceste conditii, vom fi martorii aparitiei nu numai a unei generatii practic analfabete, ci si a unei generatii in care problemele de invatare si dizabilitatile mentale vor constitui principala chestiune cu care se vor confrunta parintii.

Foarte multi parinti si profesori: Cine va raspunde in fata legii si a poporului roman pentru aceasta masura abuziva si irationala prin care se incearca inlocuirea manualelor cu tabletele in Romania?”, a mai declarat Virgiliu Gheorghe.

Cu aceasta ocazie, au fost lansate primele manuale alternative. Acestea fac parte din proiectul national. „Un manual romanesc pentru copilul tau”, derulat de Asociatia Dascalilor Romani si de Asociatia Parintilor si Profesorilor „Grigorie Palama”. Manualele au fost distribuite gratuit in mai multe scoli.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply