Home » Noutati » Fericirea – cea mai importantă calitate din viață

Share This Post

Articole

Fericirea – cea mai importantă calitate din viață

Oamenii fericiți

Fericirea – cea mai importantă calitate din viață: In fiecare 20 martie se va sărbători Ziua Internațională a Fericirii. Oamenii fericiți sunt mai buni lideri, mai buni negociatori. Mai sănătoși din punct de vedere fizic. Mai rezistenți în fața greutăților, trăiesc mai mult și evident au salarii mai mari. Atunci când suntem fericiți, experiențele noastre de mulțumire și iubire se înmulțesc și ca urmare crește și încrederea în noi. Dar și disponibilitatea pentru a fi mai angajați în muncă și față de ceilalți. Realitatea este că această capacitate de a menţine propria fericire deşi în jurul tău pare că întreaga lume se scufundă şi se dezumanizează. Este o importantă calitate prin care poţi acţiona spre binele comun.

Fericirea – cea mai importantă calitate din viață

Menţinerea unui cadru mental pozitiv şi fericit îţi permite să fii mult mai eficient în a obţine ceea ce este important pentru tine în viaţă. Te ajută să ai capacitatea de a servi pe ceilalţi.. şi astfel ajuţi în a face lumea mai bună, pentru toţi. De aceea este foarte bine să fii fericit! Dacă poţi învăţa să-ţi menţii propria fericire, indiferent de ceea ce se petrece în jurul tău. Atunci poţi într-adevăr să îi ajuţi pe ceilalţi, poţi să devii un izvor de fericire. Renunţă la ideea complet greşită că tu nu poţi să faci mai nimic. Această idee te blochează înca înainte de a face primul pas, aşa că nu îţi este de niciun folos.

Fericirea influenteaza sanatatea

Fericirea – cea mai importantă calitate din viață. Oamenii fericiti au inima si arterele mai tinere, iar varsta lor reala este mai mica decat cea din buletin. Oamenii fericiti isi revin mai repede dupa operatii, suporta mai bine durerile. Au tensiunea mai scazuta si au o speranta de viata mai mare decat cei nefericti. Fericirea este un scop al tuturor oamenilor, insa niciodata nu vom putea spune care sunt mijloacele prin care cineva ar atinge fericirea in mod sigur. In acest sens, ea ramane doar un ideal. Fericirea de zi cu zi se caută însă mai ales în lucrurile mărunte. In atenţia ce am pierdut-o faţă de banalităţile şi micile bucurii ale zilei. Sau faţă de drăgălăşenia copilului nostru, dar mai ales – se materializează prin renunţarea la obsesia clădirii şi satisfacerii propriului Ego. Dragostea de sine este marele nostru obstacol!

Fericirea este un scop al tuturor oamenilor
Oamenii sunt cei mai fericiţi după vârsta de 50 de ani. Asta pentru că anii tinereţii, perioadă mai agitată şi plină de evenimente, aduc mai degrabă mult stres în viaţa fiecăruia. Nici persoanele cu vârsta de peste 40 de ani nu sunt mai fericite. Sentimentul împlinirii şi bucuria ating însă cote maxime după 58 de ani.

Cei care caută să obţină fericirea nu fac decât să-şi proiecteze existenţa într-un viitor incert, fiind mereu nemulţumiţi de posibilităţile lor reale. Între ideal şi realitate există mereu un decalaj care, neacceptat, poate produce nemulţumire de sine şi de ceilalţi şi o condamnare la nefericire. Aşadar, cei care aleg să trăiască în prezent, să se bucure de fiecare clipă.. îşi permit să fie într-o continuă stare de fericire. În schimb, cei care aleargă după himera fericirii.. mereu nemulţumiţi de realitate, se condamnă la a rata frumuseţea şi darurile propriei vieţi.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

1 Comment

  1. Poza de profil pentru LaURA

    Toti oamenii tind catre fericire, dar nu toti o concep la fel. Caci fericirea adevarata presupune o constiinta de sine dezvoltata care sintetizeaza datoria morala sociala cu aspiratia catre fericire. Izvorul fericirii este concordanta sufletului cu sine insusi si cu mediul moral-social. Deci, se impune un echilibru psihic si sufletesc, si o adaptare la mediul socio-moral, a conceptelor morale izvorate din societate. Armonizarea sufletului cu mediul social, cu tendintele morale, stabilirea unui echilibru intre subiectiv si obiectiv, aceasta produce fericirea.

Leave a Reply