Home » Noutati » Familia – Cel mai important lucru!

Share This Post

Articole

Familia – Cel mai important lucru!

Familia - Cel mai important lucru

Familia – Cel mai important lucru!
Familia este o formă socială de bază, realizată prin căsătorie sau concubinaj neformal, care unește un bărbat şi o femeie. Familia conteaza, pentru ca este singurul factor determinant care modeleaza principiile si realizarile cuiva. Familia are o puternica influenta asupra a ceea ce am devenit.. asupra modului in care ne vedem pe noi insine si tot asa se va intampla si cu copiii nostri.
Originea latină a termenului „familie” care provine de la „famulus – sclav de casă”.

Familia – Cel mai important lucru!

Familia este lucrul cel mai de pret pentru orice persoana. Fiecare dintre noi trebuie sa faca astfel incat sa reuseasca sa mentina o armonie intre membrii familiei. Indiferent cati membri formeaza o familie, cate generatii traiesc in aceasi casa. Membrii familiei nu functioneaza separat, fiindca nu sunt o simpla colectie de indivizi. Cand familiile nu reuseste sa ofere copiilor o educatie sanatoasa, cand adultii nu sunt modele de urmat, impactul asupra vietii copiilor poate fi distrugator.

10 secrete ale familiilor fericite: ⦁ Se sustin in vremurile grele. ⦁ Isi dezvaluie sentimentele. ⦁ Rabdare. ⦁ Incredere. ⦁ Ajutor reciproc. ⦁ Membrii familiei isi asuma responsabilitatea asupra propriei fericiri. ⦁ Pune familia inaintea prietenilor.
⦁ Asigura linistea in familie. ⦁ Gaseste modalitati de a petrece timpul impreuna. ⦁ Simte-te bine in compania celorlalti.

– Unul dintre cele mai traumatizante lucruri dintr-o familie o reprezinta certurile si crizele familiale. Fa toate eforturile necesare pentru ca cei mici sa traiasca intr-un mediu linistit, fara tipete si scene. Linistea este o componenta esentiala, care asigura echilibrul psihic si incurajeaza comunicarea deschisa. Este bine ca membrii unei familii sa aiba prieteni. Insa adesea, oamenii isi fac prieteni din exterior pentru ca nu se simt intelesi acasa.

Familia – Cel mai important lucru!

Cum recunoști o familie fericită: ⦁ Sunt împreună ori de câte ori au ocazia. ⦁ Se aprobă sau cad de acord destul de ușor când apar divergențe. ⦁ Sunt concilianți. ⦁ Stau unul lângă celălalt. ⦁ Discută mereu la obiect. ⦁ Se vorbesc de bine în public.
⦁ Se asigură că toată lumea se simte bine în condițiile stabilite. ⦁ Contribuie activ la realizarea planurilor de familie.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply