Home » Noutati » Despre oameni si lucruri bizare

Share This Post

Articole

Despre oameni si lucruri bizare

curiozitati despre oameni

Curiozitati despre oameni si lucruri bizare: Afla cele mai importante si interesante curiozitati si lucruri bizare despre oameni si corpul uman.
– Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
– Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de puternic incat poate dizolva o lama de ras.
– In functie de varsta, dormim mai mult sau mai puţin: 16 ore (bebelusii), 10 ore (intre 3 si 18 ani), 8 ore (intre 19 si 55 de ani) si 6 ore (peste 65 de ani).

– Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.
– Atunci cand ne lovim intr-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acuta, aceasta datorita faptului ca pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus si se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie.
– Atunci cand dormi, creierul isi incarca bateriile, organismul elibereaza hormoni de crestere iar celulele se regenereaza.
– 70% din corpul omenesc este format din apa. La nastere, 80% din greutatea totata a unui nou nascut reprezinta 80% apa.
– Corpul unui om contine:
1. destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie
2. destul zahar pentru a umple un borcan
3. destula grasime pentru a face 7 bucaţi de sapun
4. destul fier pentru a face un cui
5. destul sulf pentru a deparazita un câine.

Curiozitati despre oameni si lucruri bizare

– Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori.
– Pentru a desfasura “procesul gandirii” creierul are nevoie de mari cantitati de energie. De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gandire sa resimtiti aceeasi oboseala ca si in cazul muncii fizice.
– Cei mai tineri părinti din istorie (doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China. Copilul lor s-a nascut in anul 1910.
– Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
– Ne schimbam pozitia de 30-40 de ori pe noapte. Nevoile medii de somn sunt de 14-22 ore pe zi la un copil pana la o luna, 13-15 ore la unul spre 1 an, 10-12 ore pana la 6 ani, 9 ore la 12 ani si 7 ore si jumatate la un om adult
– Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.
– Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vietii.
– Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.

Curiozitati despre oameni si lucruri bizare

– Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
– Inima pompeaza mai mult de 6 litri de sange pe minut, adica 10 000 de litri de sange pe zi.
– Culoarea parului depinde de melanina (pigment). Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai putina melanina si se formeaza mici bule de aer aparand astfel aspectul carunt al parului.
– Daca toti cei 600 de muchi din care este format corpul uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, o persoana ar putea ridica o greutate de 25 de tone.
– In anul 2004, un studiu arata ca una din sase fetite intra in perioada de pubertate la varsta de 8 ani. In urma cu un secol, doar o fetita din 100 atingea pubertatea la aceeasi varsta.
– Productia de cerumen, desi poate parea dezgustatoare, este necesara pentru a mentine o buna sanatate a urechilor. In plus, cerumentul lubrifiaza canalul auditiv.
– Daca ati manca fiind asezati in cap mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului vor continua sa impinga mancarea catre stomac.
– Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri.

Curiozitati despre oameni si lucruri bizare

– Cand ne amintim un eveniment din trecut, ne amintim de fapt ultima oara cand ne-am amintit de el. Nu ne amintim evenimentul in sine, ci amintirea lui.
– Acidul gastric pe care stomacul uman il elimina este atat de puternic incat ar putea dizolva pana si otelul. Nu ne autodigeram pentru ca suntem protejati de mucoase.
– Desi creierul este centrul de la care porneste durerea atunci cand ai un accident sau te ranesti, acest organ nu are receptori pentru durere.
– Drumul mancarii de-a lungul esofagului dureaza cam 8 secunde. In medie, stomacul digera o masa bogata in grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogata in carbohidrati ii sunt necesare doar 2 ore.
– Fara pigmenţi, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV. Aceste patru nuante sunt amestecate pentru a da nastere culorilor de piele pentru toate rasele.
– Nasul uman este capabil să detecteze aproximativ 50.000 de mirosuri distincte.
– Stiti ce rol au degetele de la picioare? Chiar daca nu putem scrie sau ridica obiecte cu ele, joaca un rol important in sustinerea echilibrului atunci cand stam in picioare.
– Majoritatea barbatilor petrec aproximativ 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar ajunge la 9 metri intr-o viata.
– Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply