Prima pagină » Noutati » Dark Web si Deep Web
Articole

Dark Web si Deep Web

Dark Web si Deep Web

Dark Web si Deep WebPartea intunecata a internetului. S-ar putea sa fi intalnit termenii de Dark Web, Deep Web, Wiki ascuns, Web invizibil, Darknet, Darknet Marketplace si asa mai departe. Numai 4% din web este vizibil publicului, iar restul de 96% din web este ascuns sub intuneric. Este ca si icebergul unde puteti vedea doar cateva portiuni din acesta, iar restul sunt ascunse dedesubt. Webul vizibil este numit „Web de suprafata”, iar webul ascuns este numit „The Deep Web”. Este o lume ascunsa, iar cei ce pasesc inauntru-i nu sunt nicidecum simpli pasionati de shopping! Dark Web este o parte “intunecata” a internetului care necesita acces la un software special.

Dark Web si Deep Web

Odata ajunsi in interior, site-urile Web si alte servicii pot fi accesate printr-un browser, in acelasi mod ca si web-ul normal. Cu toate acestea, unele site-uri sunt efectiv „ascunse”, deoarece nu au fost indexate de un motor de cautare. Pot fi accesate numai daca cunoasteti adresa site-ului. Dark Web este mult mai mic decat Deep Web si este alcatuita din diferite tipuri de site-uri care vand droguri, arme si chiar inchiriaza asasini.

Exista chiar si o „piata de asasinare” – Darknet Marketplace, unde utilizatorii pot plati pentru a asasina pe cineva. Tranzactiile se fac in moneda virtuala, bitcoin. Bitcoinul este si mai dificil de urmarit pe interfata „intunecata” prin utilizarea serviciilor de „amestecare”. Precum Bitcoin Laundry, ceea ce permite ca tranzactiile bitcoin sa fie ascunse in mod eficient.

Dark Web si Deep Web

Cat de „intuneric” este in Dark Web? Chiar si o scurta privire la Hidden Wiki. Rapoartele site-urilor intunecate – arata ca majoritatea paginilor listate se ocupa de activitati ilegale. De la achizitionarea de pasapoarte false, carduri bancare false, carti de identitate false, droguri, arme, medicamente. Si chiar cum spuneam mai sus, asasini. Unele dintre aceste site-uri sunt inselatorii. Dar exista site-uri unde aceste lucruri sunt in intregime posibile.

Orice utilizator poate sa se rataceasca intr-o retea „profunda”, dar tactica si metodele corecte sunt esentiale pentru a va face anonimi (pentru protectie). Dar din cand in cand utilizatorii s-au confruntat cu unele dificultati in accesarea „internetului profund”. Mergand in intuneric, exista mai multe moduri de accesare a paginilor intunecate, precum utilizarea Tor si Freenet. Este o greseala sa credem ca Tor este in intregime anonim. Daca un site web este accesat, acesta poate afla in continuare informatii despre cine acceseaza site-ul. Din cauza informatiilor partajate, cum ar fi numele de utilizator si adresele de e-mail.

Inainte de a accesa webul profund, asigurati-va ca este activata o extensie in browser numita “NoScript”. Si activati optiunea „Interziceti scripturile globale”. Este indicat sa nu aveti incredere in nimeni pe internet si sa va acoperiti camera web.

– Pentru a va proteja de urmarirea adresei IP, este recomandat sa rulati o retea VPN puternica pe sistemul dvs. inainte de accesare. Unii pot urmari locatia adresei dvs. IP de la care accesati.
– Deep Web este inimaginabil, este ascuns in partea intunecata a internetului. Al carui continut nu este indexat de motoarele de cautare standard precum Google sau Yahoo sau Bing. Deep Web este greu de manipulat.
Citeste si: Despre atacul masiv de rascumparare al companiei Microsoft!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

1 Comentariu

Adăugați un comentariu