Home » Noutati » Cura de slabire – Dieta Dukan

Share This Post

Articole

Cura de slabire – Dieta Dukan

CURA DE SLABIRE Dieta Dukan

Cura de slabire – Dieta Dukan: Dupa meniul bogat din timpul Sarbatorilor Pascale acul cantarului atarna mai mult, semn ca am luat in greutate. Pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate in ultima perioada puteti incerca regimul Dieta Dukan, care promite pierderea a 10 kilograme in 14 zile. Specialistii in nutritie sustin ca, spre deosebire de alta cura de slabire, acest regim reduce riscul de a lua din nou in greutate, daca regulile dietei sunt urmate intocmai, sustin nutritionistii.

Cura de slabire – Dieta Dukan

Dieta Dukan este impartita in patru faze: Etapa de atac: trebuie urmata 9 zile. In aceasta faza persoanele care incep cura de slabire vor manca numai proteine. Printre alimentele cu un continut ridicat de proteine se numara carnea, laptele si produsele lactate, branzeturile, ciupercile, fasolea, ouale, mazarea si lintea. In prima faza, legumele si dulciurile de orice natura sunt interzise. In plus, alimentele permise nu trebuie prajite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe gratar. In aceste zile este obligatoriu sa beti intre 1,5 şi 2 litri de apa pe zi.

Etapa de croaziera

Tine 5 zile: Se vor manca doar proteine, pe langă proteine, sunt incluse şi legumele. Morcovul, porumbul, cartofii şi orezul trebuie evitate. De asemenea, sunt interzise şi fainoasele.

Etapa de consolidare

(10 zile fix numărul de kilograme pe care ar fi trebuit sa reusiti să-l pierdeti pana acum): In aceasta perioada, organismul are tendinta de a pune la loc kilogramele pierdute. In primele zile 3-5 zile se introduc fructele so cerealele, precum si trei felii de paine pe zi. Untul şi alte grasimi se vor folosi cu moderaţie în prepararea alimentelor. Joia insa va deveni ziua de regim strict proteic. Astfel ca în aceasta zi a saptamanii se va renunta la glucide si lipide.

Etapa de mentinere si stabilizare a greutătii:

Stabilizarea este etapa finala a regimului dieta Dukan – etapa ce durează tot restul vietii. Aceast fiind ultima etapa ne permite să mancam dulciuri şi fainoase, dar nu mai mult de o porţie pe saptamana. De asemenea, prajelile trebuie mancate cu moderatie. Pentru obtine rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt, trebuie sa mancam trei mese principale si doua gustari in fiecare zi.În acelasi timp, miscarea nu trebuie să lipseasca dintr-o dieta echilibrata. Astfel, 30 de minute de sport in fiecare zi sunt necesare pentru obtinerea rezultatelor de durata.

PS: Dieta Dukan, cunoscuta si sub numele de dieta printesei, originara din Franta, bazata pe proteine.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply