Home » Noutati » Cum poti mentine o relatie la distanta?

Share This Post

Articole

Cum poti mentine o relatie la distanta?

Cum poti mentine o relatie la distanta

Cum poti mentine o relatie la distanta? Desi o relatie la distanta este in general discreditata, fara a i se acorda prea multe sanse, de multe ori aceasta functioneaza. Relatia la distanta poate lasa nesatisfacuta nevoia de a avea prezenta fizica, apropierea celuilalt, tocmai din acest motiv ambii parteneri trebuie sa se implice intens, altfel aceasta poate intampina probleme care sa duca la ruperea acesteia. Ochii care nu se vad, se uita sau se… improvizeaza. Cum poti mentine o relatie la distanta? Asa ar suna proverbul romanesc adaptat pentru cei care se iubesc „de departe“ la propriu. In ziua de azi, relatiile au o durata de viata ingrijorator de scurta, motiv pentru care ne intrebam care sunt sperantele sau secretele celor care au o relatie la distanta?

Cum poti mentine o relatie la distanta?

Exista metode prin care, o astfel de relatie, poate fi mentinuta!
1. Folositi metodele de comunicare auditiva si vizuala disponibile in zilele noastre

2. Cum poti mentine o relatie la distanta? – Discutati despre relatia voastra
In acest caz, amandoi va puteti negocia relatia. Puteti discuta despre tipul de relatie pe care il aveti, exclusivitatea, planurile de viitor.

3. Cum poti mentine o relatie la distanta? – Faceti lucruri impreuna
In ciuda distantei care va desparte, puteti face si alte lucruri impreuna care sa va ajute la mentinerea intimitatii dintre voi, cum ar fi sa urmariti o emisiune TV sau un film simultan. Alte activitati pe care le puteti face cu placere in acelasi timp cu partenerul ar mai putea fi: sa cititi o carte, sa intrati intr-o lume virtuala, sa scrieti scrisori de dragoste, sa jucati adevar sau provocare, sa faceti un album foto impreuna.

4. Cum poti mentine o relatie la distanta?

Evitati tentatia de a controla – Bineinteles, acest sfat se aplica in orice tip de relatie. Oamenii au libertate si nu le place sa fie controlati la orice pas. Increderea in partener este foarze importanta, daca va doriti ca relatia sa functioneze.

5. Da partenerului un obiect personal

Astfel, cand i se va face dor de tine, va putea atinge ceva ce este al tau. Acest lucru ofera un minim de confort si ii incurajeaza pe celalalt sa mearga mai departe.

6. Cum poti mentine o relatie la distanta? – Provocati-va
Va puteti provoca si motiva unul pe celalalt in ceea ce priveste diverse activitati cum ar fi sportul sau gatitul. Fiecare trebuie sa invete ceva nou iar voi va puteti oferi idei, unul celuilalt ca sa avansati pe plan personal. Acestea nu doar ca va ajuta individual, dar ajuta in acelasi timp si relatia dintre voi.

7. Cum poti mentine o relatie la distanta? – Ganditi pozitiv
O gandire pozitiva si nu tintita asupra aspectelor negative ale relatiei, este esentiala pentru a mentine relatia si partenerul multumit. Sa fii departe de iubit, nu este asa o veste proasta. Poate ca distanta, care nu lasa loc rutinei, este un imbold care stimuleaza o relatie. „Pentru ca o astfel de relatie sa functioneze, cei doi trebuie sa dea doovada de multa maturitate. Este necesar o buna cunoastere a propriilor nevoi si asteptari, asumarea constienta a dificultatilor care vin o data cu o astfel de relatie.” sustine psihologul Dora Chelemen.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply