Home » Noutati » Cum ne afecteaza emotiile negative

Share This Post

Articole

Cum ne afecteaza emotiile negative

emotii negative

Cum ne afecteaza emotiile negative: Emotia este definita ca fiind o reactie afectiva de intensitate mijlocie si de durata relativ scurta, insotita adesea de modificari in activitatile organismului, oglindind atitudinea individului fata de realitate. Emotiile fac parte din noi, fie ca ne-am dori asta sa nu, acestea sunt specifice conditiei umane. Fara a ne implica prea mult in termenii de specialitate, putem spune ca emotiile pot fi pozitive, constructive care ne ajuta sa evoluam, sa ne dezvoltam; si emotii negative, distructive care ne afecteaza atat la nivel psihic cat si fizic.

Cum ne afecteaza emotiile negative

– Este de la sine inteles ca atunci cand emotiile pozitive sunt prezente, avem o stare generala buna, dar ce se intampla atunci cand ne lasam coplesiti de emotiile negative pe timp indelungat? Oare sanatatea noastra este periclitata?

– Cum ne afecteaza? Afla in cele ce urmeaza, care sunt emotiile negative care ne imbolnavesc, cum si ce organe principale ale organismului nostru, afecteaza acestea.

Ce impact au emotiile negative asupra sanatatii?

– Se pare ca gandurile si emotiile noastre pot stimula producerea anumitor substante care ne pot influenta sanatatea fizica. Cum ne afecteaza? Un exemplu in acest sens ar fi serotonina si dopamina, doi hormoni pe care creierul ii secreta atunci cand suntem fericiti. Dar ei sunt produsi si atunci cand suntem coplesiti de emotiile negative, insa in acest caz, ei nu fac un bine organismului ci din contra, provoaca durere si disconfort accentuat.

Emotiile negative negestionate corect pot conduce la aparitia unor probleme de sanatate, cum ar fi de exemplu hipertensiunea si indigestia. Cum ne afecteaza – Totodata, acestea nu ne afecteaza doar la nivel fizic, ci influenteaza si comportamentul nostru si relatiilor noastre cu cei din jur.

Organele interne afectate de 6 tipuri de emotii

Iata principalele emotii negative care dauneaza organismului si organele afectate de catre acestea:
1. Cum ne afecteaza emotiile negative – MANIA: slabeste ficatul in mod semnificativ.

2. TRAUMELE INTERIOARE, DEZAMAGIRILE- afecteaza rinichii si inima.

3. Cum ne afecteaza emotiile negative – FRICA: slabeste rinichii.

4. ANXIETATEA: are un impact major asupra stomacului, generand dureri sefere. Afecteaza tototdata si splina.

5. Cum ne afecteaza – TRISTETEA, DUREREA SUFLETEASCA: afecteaza plamanii, atrenand dificultati de respiratie. De asemenea, organismul oboseste mult mai usor, iar tristetea conduce la instalarea depresiei.

6. Cum ne afecteaza – STRESUL: slabeste creierul si inima. Stresul cronic afecteaza, la modul general, buna functionare a organismului.

Cum gestionam emotiile negative?

– Emotiile negative trebuiesc idenfiticate atunci cand sunt experimentate. Astfel putem avea un control mai bun asupra lor, acest lucru fiind esential.

– Cum ne afecteaza! Exista foarte multe metode prin care putem gestiona emotiile negative, cateva exemple ar fi plimbarile in natura, cititul, inotul, acestea fiind cateva dintre activitatile care te pot ajuta sa te relaxezi, sa elimini stresul. De asemenea, conversatiile si intalnirile cu persoanele dragi sunt metode exceptionale de a invinge tristetea sau nelinistea. Nu lasa emotiile negative sa te afecteze! La nevoie, apeleaza la ajutor de specialitate pe care il poti gasi in cabinetele de terapie.

Cum ne afecteaza emotiile negative

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply