Prima pagină » Noutati » Cum ajungi sa ramai fara energie
Articole

Cum ajungi sa ramai fara energie

Cum ajungi sa ramai fara energie

Cum ajungi sa ramai fara energie si cum sa ti-o refaci. Este bine cunoscut faptul ca energia este unul dintre cele mai importante lucruri din viata unei persoane. Avem nevoie de aceasta pentru a duce la bun sfarsit ceea ce avem de facut in fiecare zi si bineinteles pentru a ne simti bine. Daca ajungem de prea multe ori sa ne epuizam si sa ramanem fara aceasta, ne putem chiar pune in periocol sanatatea. In general, fiecare om are modul personal de a-si reface rezervele de energie, insa este bine sa cunoastem ce ne rapeste cel mai usor energia si cum sa evitam acest lucru.

Cum ajungi sa ramai fara energie si cum sa ti-o refaci

1. Zaharul
Desi ne ofera energie timp de cateva minute, dupa ce efectul acestuia trece, ajungem sa ne simtim obositi. Acesta este inclus in majoritatea alimentelor procesate si pe langa faptul ca excesul duce la diferite boli grave, substantele chimice si conservantii care se alatura lui, ajung sa ne rapeasca energia.
Pentru a-ti reface energia, cel mai bine este sa alegi alimentele neprocesate si cele care nu contin ados de zahar.

2. Lipsa apei
Cum ajungi sa ramai fara energie? Deshidratarea duce la incetinirea circulatiei si neoxigenarea muschilor ceea ce duce la o epuizare semnificativa a energiei. De aceea, pentru a fi in forma, este nevoie sa consumati multa apa.

3. Stresul
Stresul este unul dintre principalele lucruri responsabile pentru pierderea energiei. Atunci cand suntem stresati, nivelul de cortizon explodeaza si ne activeaza simturile la nivel maxim pentru putin timp. Atunci cand stresul devine o constanta toate sistemele ne sunt afectate iar rezervele noatre de energie sunt epuizate cronic. Pentru a scapa de stres e bine sa faci sport, yoga sau mediatie. In cazuri mai dificile, prezenta la un psiholog poate face minuni.

4. Dezordinea
Chiar daca pare greu de crezut, dezordinea iti poate afecta viata. Aceasta atrage dupa sine anxietatea si negativismul. Atunci cand te uiti la o gramada de lucruri sau la o camera dezordonata, asta te oboseste, dezordinea fiind suparatoare si pentru ochi. Cei care cred in practica feng-shui sustin ca atunci cand este ordine si lucrurile inutine nu mai sunt prezente, energia incepe sa circule libera prin tot spatiul tau si totodata sa te incarce si pe tine. Asadar, pastreaza-ti spatiul ordonat.

5. Petrecerea timpului in spatii inchise

Atunci cand iti petreci foarte mult timp in casa, poate aparea oboseala, lipsa energiei. Fiindca esti privat de soare si de aerul curat iar interiorul este de obicei imbibat de aerul inchis. Asa ca, o plimbare pe afara sau de ce nu, alergatul, pot face minuni in ceea ce priveste rezervele tale energice. Mediul natural iti va face intotdeauna bine.

6. Sedentarismul
Cum ajungi sa ramai fara energie? Lipsa miscarii iti slabeste constant muschii si poate face ca orice sarcina simpla sa ti se para grea. Desi statul degeaba poate parea ca iti pastreaza energia, din contra, ti-o stoarce. Asa ca, cel mai bun mod de a te umple si a-ti pastra energia este sa faci sport.

7. Insuficienta somnului
Desi este evident, acest lucru trebuie inca odata mentionat. Somnul insuficient afecteaza mult energia de care dispui. In mod normal, persoanele ar trebui sa doarma in jur de 7-8 ore pe noatre pentru a se simti bine, energici si pentru a-si putea indeplini sarcinile zilnice. Lipsa somnului, pe langa faptul ca afecteaza energia ta, poate duce si la riscul de boli cronice si stari de nervozitate. In concluzie, somnul are o importanta majora in vietile noastre.
Citeste si: Despre lucruri care ne-ar putea ajuta in viata de zi cu zi, sa tinem barbatii aproape!

Articole recomandate

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu