Prima pagină » Noutati » Creierul
Articole

Creierul

Creierul uman

Creierul uman este cel mai complex si cea mai nedeslusita parte / organ al corpului uman. S-ar putea sa fie o multime despre care nu stim, dar aici sunt cateva fapte interesante pe care le-am putea afla. Impulsurilor nervoase catre si de la creier circula cu viteza de 170 mile pe ora. Probabil ca te-ai intrebat vreodata cum se poate reactiona atat de repede la lucrurile din jurul tau, este din cauza miscarilor super-rapide a impulsurilor nervoase din creier-ul tau fata de restul corpului si invers, aducand reactiile la viteza unui bolid sportiv de lux. Creierul functioneaza pe aceeasi cantitate de energie ca un bec de 10 de wati.

Creierul tau genereaza mai multa energie ca un bec mic chiar si atunci cand dormi. Celula creierului uman poate stoca de 5 ori mai multe informatii decat Wikipedia sau orice alta enciclopedie. Oamenii de stiinta inca intampina dificultati in a preciza cu exactitate cata informatie poate stoca creierul. Dar capacitatea de stocare a creierului din punct de vedere electronic este considerat a fi intre 3 sau chiar 1000 terabytes. Arhivele Nationale din Marea Britanie, care contine peste 900 de ani de istorie. Au aproximativ 70 terabiti, asta fiind o capacitate de stocare destul de impresionanta.

Creierul uman

Creierul tau foloseste 20% din oxigenul care ajunge in sange, este de aproape 2% din masa corpului nostru. Dar consuma mai mult oxigen decât orice alt organ din corp, ceea ce il face extrem de sensibil la daune legate de privarea de oxigen. Deci, respira adânc pentru a mentine creierul fericit.

Creierul este mult mai activ noaptea decat in timpul zilei. El lucreaza la o capacitate mult mai mare in timpul rutinei noastre zilnice decat atunci cand suntem culcati in pat. Asta nu insemna ca el se se odihneste o data cu tine. Cand tu dormi creierul tau proceseaza informatiile acumulate. Oamenii de stiinta nu au explicatia acestui fapt. Insa puteti multumii creierului pentru toate acele vise placute in timp ce dormi.

Oamenii de stiinta spun ca I.Q-ul tau este mult mai mare cand dormi. In timp ce acest lucru poate fi adevarat, sa nu credeti ca sunteti lipsit mental daca nu va puteti aminti visul. Nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca cei mai multi dintre noi nu isi amintesc multe dintre visele avute. Lungimea medie a unui vis este de numai 2-3 secunde, foarte putin timp pentru ati aminti visul. Neuronii continua sa creasca pe tot parcursul vietii umane.

De ani de zile oamenii de stiinta si medicii au crezut ca, creierul si tesutul nervos nu au capacitatea de a creste sau regenera. In timp ce acesta nu actioneaza in acelasi mod ca si tesuturile în multe alte parti ale corpului, neuronii pot si cresc de-a lungul vietii, adaugand o noua dimensiune a studiului, a creierului si bolile pe care le afecteaza.

Creierul uman

Informatia circula cu viteze diferite in cadrul diferitelor tipuri de neuroni. Nu toti neuronii sunt la fel. Exista cateva tipuri de informatii in organism si transmiterea acestor tipuri difera, pot fi la fel de lente ca 0,5 metri / sec sau la fel de repede ca 120 de metri / sec. Creierul in sine nu poate simti durerea. In timp ce creierul ar putea fi centrul de durere.

Atunci cand te tai la un deget sau te arzi. Creierul in sine nu are receptori pentru durere si nu poate simti durerea. Asta nu inseamna ca, capul nu poate simti. Creierul este inconjurat de o multime de tesuturi, nervi si vase de sange. Care au rol de a receptiona durerea si va pote oferi o durere de cap destul de puternica.

80% din creier este apa. Creierul nu este ferm, aceea masa de materie cenusie de care ai auzit la televizor. Tesutul cerebral viu are forma unui burete, roz si gelatinos. Datorita nivelului ridicat de sange si continutul ridicat de apa al tesutului. Deci, data viitoare cand te simti deshidratat bea lichide pentru a mentine creierul hidratat.
Citeste si: Despre Cum sa scapam de durerile de cap!

Articole recomandate

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Adăugați un comentariu