Prima pagină » Noutati » Conteaza diferenta de varsta intr-o relatie?
Articole

Conteaza diferenta de varsta intr-o relatie?

Conteaza diferenta de varsta?

Conteaza diferenta de varsta intr-o relatie? Lumea mondena ofera atat de multe exemple in acest sens si desi intens dezbatute si comentate sunt cupluri care rezista. Se spune ca dragostea rezista doar 3 ani si ca o diferenta de varsta mai mare de 5 ani este deja o problema. Unii ar spune ca sunt doar vorbe, altii ar crede cu tarie. Daca diferenta de varsta este mult mai mare, de 15, 20 sau 30 de ani, riscul de despartire este si mai mare. Avantajele unei relatii cu un barbat mai mare sunt nenumarate rezultatul, adica casatoria poate fi daca ai rabdare cu el. Un barbat mai mare este mai matur. Daca alegi sa te casatoresti cu un barbat mai matur, gandeste-te peste 20 de ani cum va fi? Va veti mai iubi la fel? Uneori este foarte important sa te gandesti din timp la tot.

Conteaza diferenta de varsta intr-o relatie?

Majoritatea fetelor aleg o relatie cu cineva mult mai matur ca ele dar… tu ai avea o relatie cu un barbat mai mare cu 15 ani?
O diferenta de 1 an intre parteneri inseamna un risc de despartire cu 3% mai mare ca in cazul unui cuplu de aceeasi varsta. O diferenta de 5 ani echivaleaza cu un risc cu 18% mai mare. Iar 10 ani diferenta creste riscul cu 39%.
Este adevarat ca o diferenţa mare de varsta intr-un cuplu inseamna de fapt o experienta de viata diferita si poate si o mentalitate diferita. Si din acest motiv pot sa apara discutii si neintelegeri.

Dragostea nu are varsta

Unele persoane sunt de parere ca diferenta de varsta intr-un cuplu nu conteaza. Exista o zicala ”Dragostea nu are varsta” se refera la varsta la care te indragostesti. Nu daca, intr-un cuplu, unul are 40 altul 25. Sau cel putin asa cred unii. Varsta nu mai e neaparat un criteriu de baza, insa nu ne putem minti ca varsta e doar o stare de spirit. Cand vine vorba de diferente consistente intre parteneri. Mai ales ca aceasta este relationata cu valorile, pasiunile si acceptul prietenilor si familiei.

Se pare ca femeile foarte tinere cauta in barbatii mult mai in varsta securitatea si stabilitatea pe care ei le-o pot oferi. De foarte multe ori, aceste femei provin din familii dezbinate sau au trecut printr-o serie de relatii nereusite cu parteneri de o varsta apropiata si cauta stabilitatea pe care nu au avut-o pana la momentul respecti.

Parteneri de varsta similara

Tinerii prefera sa isi aleaga un partener de varsta similara. In timp ce persoanele care se casatoresc mai tarziu ori sunt la a doua casatorie. Nu mai acorda atat de multa atentie varstei si, prin urmare, diferentele pot creste.
Conteaza diferenta de varsta intr-o relatie
Se spune ca conteaza foarte mult si mediul in care am crescut. Educatia pe care am primit-o, si mai mult lucrurile de care nu am avut parte. Unele fete isi sacrifica tineretea pentru compania barbatilor mai in varsta decat ele. Pentru beneficii materiale si ca in schimbul unor mici placeri renunta la demnitate si virtute.
Tu ai accepta sa ai o relatie cu cineva mult mai in varsta decat tine?
Citeste si: Despre Durerea de cap cauzata de efort se simte peste tot!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply