Prima pagină » Noutati » Conteaza banii intr-o relatie?
Articole

Conteaza banii intr-o relatie?

Conteaza banii intr-o relatie

Conteaza banii intr-o relatie? Importanta banilor in cuplu se resimte inca de la primele intalniri, cand partenerii se intreaba, in sinea lor, neindraznind sa-l deranjeze pe celalat, cine plateste consumatia urmatoarei intalniri. Desi atunci nu constientizeaza, acesta este debutul problemei ce se va ridica ulterior: impartirea cheltuielilor. Banii sunt un generator de emotii – Banii reprezinta atributul cel mai important in relatiile interumane. Ei sunt o modalitate de relationare interumana normata social! Banii sunt o masura a valorii! Banul are o unitate de baza, si ea nu vine din valoarea afectiva pe care noi o acordam unui anumit bun, nici macar din valoarea individuala de cumparare.

Conteaza banii intr-o relatie?

⦁ Banii se obtin din nimic! Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retii este ca banii pe care vrei sa-i faci si numarul lor nu depinde de locul unde te-ai nascut. De conditiile in care traiesti, de tara in care te afli, de culoarea pielii sau de religie. Depind doar de vointa ta de a-i avea, de planul pe care ti-l faci ca sa-i obtii.

⦁ Banii sunt o oglinda! Cand un om primeste o suma mare de bani, ceea ce face cu ei este masura sufletului sau. Poate sa fie egoist, risipitor, generos. Banii scot totul la iveala.

Conteaza banii intr-o relatie?

„Jocul banilor” influenteaza pana la extreme relatia de cuplu. In timp ce acesta isi face nestingherit „treaba”, oamenii cred ca „daca ai bani ai de toate”. Ceea ce nu este adevarat!
Cele mai comune variante sunt: banii se pun la comun, fiecare cu banii lui şi bărbatul aduce banii în casă, iar femeia are grijă de ei. Este greu de spus care dintre aceste variante este cea potrivită, pentru că depinde de fiecare cuplu în parte.

Ce trebuie sa faceti ca sa evitati ca banii sa devina o problema in relatia de cuplu?
⦁ Puneti bani deoparte luna.
⦁ Stabiliti lunar care sunt scopurile pentru cheltuiala veniturilor!
⦁ Stabiliti-va prioritati!
⦁ Mergeti impreuna la cumparaturi!
⦁ Fiti realisti si puneti pe primul plan cheltuielile in scopuri importante.

– Un studiu efectuat acum ceva timp în Marea Britanie a relevat faptul că 93% dintre femei nu ar refuza să se implice într-o relaţie doar pentru că bărbatul ar câştiga foarte puţin.
– În România, însă, modelul femeii casnice încă mai există în mentalitatea oamenilor, iar aşteptările ca bărbatul să producă mai mulţi bani pentru a întreţine familia sunt considerate normale.
Citeste si: Despre importanta comunicarii in cupluri!

Articole recomandate Reclame

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply