Home » Noutati » Consumul de zahar

Share This Post

Articole

Consumul de zahar

consum de zahar

Consumul de zahar in exces nu este compatibil cu o viata sanatoasa. Consumam mult prea mult zahar fara sa ne dam seama. Mai jos veti citi opt lucruri care s-ar putea sa va surprinda despre zahar.
1. Zaharul iti poate distruge inima.
Zaharul consumat in exces creste riscurile de boli cardiace, in 2013 un studiu publicat de Asociatia Americana a Inimii a dovedit ca zaharul afecteaza sistemul de pompare al inimii si poate duce la infart miocardic. Vinovata este molecula care se afla in zahar si care provoaca schimbari in muschii inimii.

2. Zaharul este de vina pentru grasimea abdominala
Din ce in ce mai multe persoane de pe glob sufera de obezitate, zaharul fiind principalul vinovat. Stocarea grasimilor in zona abdomenului se datoreaza consumului excesiv de zahar.

3. Zaharul este mult mai periculos decat sarea
Este un ucigas tacut. Aparitia unei boli numite rezistenta la leptina se datoreaza consumului excesiv de fructoza, asta a dovedito un studiu din 2008.L.eptina este un hormon care iti spune ca ai mancat suficient. Ajungem sa refuzam ce ne spune creierul si ajungem sa suferim de obezitate. Daca te ingrasi si nu stii din ce motiv, ar trebuii sa-ti controlezi consumul de fructoza.

4. Zaharul hraneste celulele canceroase
Un rol crucial il joaca zaharul cand e vorba de cancer. Intr-o dieta anti-cancer trebuie eliminat complet zaharul, intrucat aceasta favorizeaza cresterea si dezvoltarea tumorilor.

Consumul de zahar in exces

Consumul de zahar
5. Este genetica dependenta de zahar
Daca tu crezi ca esti dependenta pentru ca mananci dulciuri, s-ar putea sa ai dreptate. S-a confirmat faptul ca dependenta de alcool si dulciuri e data de o gena care se transmite genetic, s-a constatat asta in urma unui studiu recent.

6. Asupra corpului uman zaharul si alcoolul au acelasi efect
Pentru organism, zaharul este la fel de toxic ca si alcoolul. Consumate in exces Gulcoza si Fructoza sunt la fel de daunatoare pentru ficat cum este metabolinizarea etanolului. Zaharul creste aparitia mai multor boli de care si alcoolul se face responsabil: difunctie hepatica, malnutritie, obezitate, pancreatita, infart miocardic, hipertensiune, dependenta.

7. Zaharul te imbatraneste
Ca zaharul accelereaza procesul de imbatranire,nu este un mit. Si nu doar cel fizic si cel congenitiv, zaharul iti afecteaza capacitatea de concentrare si memoria.

8. In majoritatea alimentelor din comert se ascunde zaharul
Chiar daca alimentele nu sunt dulci acestea contin zahar (apa tonica, paine, sos de rosii, dressing de salata). Ajungem sa consumam cantitati imense de zahar de-a lungul undei zile fara sa ne dam seama, din pacate.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply