Home » Noutati » Consumul de alcool – Efectele organismului

Share This Post

Articole

Consumul de alcool – Efectele organismului

Consumul de alcool - Efectele organismului

Consumul de alcool – Efectele organismului: Alcoolul este o substanta lichida care se obtine prin fermentarea fructelor, legumelor sau granelor si este cel mai folosit tip de drog. Alcoolul, sau etanolul, este absorbit de catre intenstine si stomac, ajungand la ficat, inima, creier. Efectele asupra fiecarui organ sunt multiple, iar cantitatea ingerata va determina starea ta. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidentari, inclusiv accidentele de masina, de pilda. O treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool, fara a mai numara miile de raniti rezultati in fiecare an.

Consumul de alcool – Efectele organismului!

Creierul este foarte sensibil la alcool, de aceea efectele se vad imediat. Toate comenzile pe care le dă creierul sunt afectate de alcool: vorbirea, echilibrul, coordonarea mainilor sau a picioarelor.
Alcoolul actioneaza in organism ca factor de stres: creste tesiunea arteriala, sunt eliberate in sange, mai multe substante ca: lipide, zaharuri, cortizon. Cele mai frecvente complicatii somatice determinate de consumul de alcool sunt: gastritele toxice, ulcerele, pancreatita, diabetul zaharat, hepatita cronica, ciroza hepatica, polinevrita periferica, convulsiile, accidentele vasculare cerebrale si miocardice.

Efectele organismului: Alcoolul produce insa distrugerea treptata a neuronilor iar asta se observa in timp mai ales de catre persoanele apropiate alcoolicului.
Efecte:
⦁ afectează vorbirea și rostești mai greu cuvintele
⦁ induce stări de: tremur, agitație, somnolență, greață și vărsături
⦁ afectează modul în care gândești
⦁ neliniste interioara
⦁ tulburari de somn, cosmaruri
⦁ depresie
⦁ frica
⦁ lipsa de vointa
⦁ izolarea si reducerea sferelor de interes
⦁ lipsa igienei corporale

Etapele consumului sunt:
⦁ consumul experimental
⦁ consum regulat
⦁ consum devenit preocupare
⦁ dependenta

Evolutia alcoolismului in patru faze:
1. Faza pre-alcoolica
2. Faza de debut
3. Faza critica
4. Faza cronica

Învață să spui NU. Nu-i lăsa pe alții să ia decizii în locul tău. Dacă cineva te invită sau te presează să fumezi, să bei sau să iei droguri, ai dreptul să spui nu, fără a da vreo explicație. Poți să refuzi orice te face să te simți inconfortabil.
Informează-te bine asupra efectelor tutunului, băuturii și drogurilor, așa vei putea lua decizia cea mai bună.

Consumul de alcool si Efectele organismului

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply