Home » Noutati » Cofeina creste rezistenta musculara

Share This Post

Articole

Cofeina creste rezistenta musculara

Cafeaua este o bautura de culoare neagra ce conține cofeina

Cofeina creste rezistenta musculara:
Despre cafea – Cafeaua este o bautura de culoare neagra ce conține cofeina si care se obtine din boabe de cafea prajite și măcinate. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea. Calitatea cafelei este influentata si de locul de cultivare, depozitare si prajire a boabelor de cafea. In trecut cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Prima cafenea se deschide în București, la 1667.

Cofeina creste rezistenta musculara:

– Tipuri de cafea: Cafea solubila, Cafea decafeinizata.
– Consumul de cafea
Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi. În Romania, consumul de cafea este de circa 2 kg pe cap de locuitor în fiecare an.
– Cofeina creste rezistenta musculara.
Administrarea de doze mari de cafeina creste direct forta si rezistenta musculara pe parcursul unor activitati cu intensitate relativ scazuta. O doza foarte ridicata de cafeina, adminstrabila in principal prin tablete sau lichid concentrat, reprezinta o metoda simpla si ieftina pentru atletii care vor sa-si imbunatateasca performantele.

Există numeroase alimente în care se găseşte cofeina, cum ar fi:
⦁ Cafeaua si ceaiul
⦁ Ciocolata
⦁ Sucurile racoritoare
⦁ Bauturile pentru sportive
⦁ Bauturile energizante

Depinde de o serie de factori cum ar fi

Vârsta, obiceiul de a consuma, tutunul, viteza de eliminare a organismului etc. Procesul de eliminare a cafeinei poate fi mai rapid la unele persoane ce beau mai multă cafea față de cele care consumă ocazional. Cofeina este cel mai consumat drog din lume. Desi consumul moderat de cafea sau ceai este, în mod normal, sigur şi are o multime de beneficii pentru organism, cofeina este si o sursa destul de sigura a anumitor probleme de sanatate.

Cu toate acestea, cofeina poate să provoace şi:
⦁ Nervozitate
⦁ Tulburari ale somnului
⦁ DEPENDENŢA
⦁ Batai rapide ale inimii

Cofeina nu se găseşte doar în ceai, cafea şi ciocolata. Ea poate fi adăugată şi în alimente precum: guma de mestecat, jeleurile, apa îmbuteliată sau siropul. Indiferent dacă este consumată ca în alimente sau ca medicament, cofeina schimbă modul în care creierul şi corpul tău funcţionează şi contribuie la modificări ale modului în care te simţi şi te comporţi.

Cofeina creste rezistenta musculara

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

1 Comment

Leave a Reply