Home » Noutati » Cercetatorii vor putea citi gandurile

Share This Post

Articole

Cercetatorii vor putea citi gandurile

Cercetatorii vor putea citi gandurile pacientilor

Cercetatorii vor putea citi gandurile pacientilor complet paralizati. Pacientii care au sindromul locked-in, adica sunt constienti, dar complet paralizati si nu pot comunica. Vor avea o noua sansa, datorita unui dispozitiv revolutionar. Cercetatorii au inventat doua cititoare de ganduri portabile, care pot citi semnalele cerebrale ale bolnavilor. Cu ajutorul unor plasturi care vibreaza si a unei caciuli cu electrozi, medicii vor putea stabili un diagnostic corect. Astfel, ei vor afla daca pacientul este in stare vegetativa sau daca este perfect constient de ce se intampla in jurul sau. Pana acum, medicii foloseau scannere mari, pentru a vedea activitatea cerebrala a pacientilor paralizati si modul in care creierul lor reactiona la anumite cuvinte.

Cercetatorii vor putea citi gandurile pacientilor

Cercetatorii vor putea citi gandurile
Cu ajutorul noilor electrozi, cercetatorii au observat ca pot citi corect gandurile pacientilor. Adrian Owen, de la Universitatea Western din Londra, Canada, a inventat acest nou sistem. Plasturii care vibreaza sunt montati pe bratul pacientului. Care va fi rugat apoi sa se concentreze pe unul dintre ele, deci pe o anumita vibratie.
Cercetatorii vor putea citi gandurile pacientilor; In clipa in care atentia este fixata pe o vibratie, semnalele electrice din creier sunt mai usor de citit de electrozi, decat ar fi miscarile ochilor.
Sursa: Daily Mail

„Cu ajutorul unui algoritm, cercetatorii au aflat ce pattern neuronal corespunde cu fiecare cuvant. Astfel ca au putut descifra si textul citit de pacienti in gand. E ca si cand ar traduce cuvinte din alta limba. Acelasi algoritm poate fi folosit pentru a afla ce muzica asculta o persoana.
Din pacate, sistemul nu este insa destul de avansat pentru a putea ajuta persoanele paralizate, care nu pot sa comunice in mod normal. Dar Brian Pasley, coordonatorul studiului, este convins ca pe viitor acest lucru va putea fi posibil.”

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply