Prima pagină » Noutati » Ceaiul negru Black Tea
Articole

Ceaiul negru Black Tea

Ceaiul negru Black Tea

Ceaiul negru Black Tea: Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru organismul tau este sa bei o cana de ceai pe zi! Ceaiul negru este un produs obtinut din planta Camellia sinesis. Frunzele si tulpinile mature sunt utilizate pentru a face acest tip de ceai. Ceaiul verde este facut din frunzele tinere ale aceleiasi plante, avand proprietati diferite. Numele ii este dat de culoarea inchisa pe care o are, dar privit cu atentie, se observa ca, de fapt, culoarea este rosu-portocaliu inchis, motiv pentru care chinezii l-au denumit ceai rosu. Ceaiul negru poate fi folosit pentru imbunatatirea vigilentei mentale precum si a abilitatilor de invatare, memorie si pentru procesarea informatiilor. Acesta este utilizat pentru tratarea durerilor de cap si a tensiunii arteriale, prevenirea bolilor de inima inclusiv rigidizarea arterelor si a atacului de cord.

Ceaiul negru Black Tea

Ceaiul negru are in compozitie multe vitamine si saruri minerale, dintre care cea mai importanta este vitamina C. Un consum zilnic de 2 – 3 cesti asigura un aport important de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic. Black Tea poate inlocui cu succes cafeaua, fiind un excelent stimulent intelectual si fizic.

Ceaiul negru a fost folosit de multa vreme atat cu scopuri curative mai ales in medicina chinezeasca, dar si ca intretinere, facand parte din bauturile consumate zilnic de catre unele popoare din Orient. Ceaiul negru prezinta proprietati deosebite pentru sanatate, insa este folosit de asemenea cu succes si in cosmetica.

Pentru a produce ceai negru, frunzele plantei sunt fermentate, trecand prin procesul de oxidare, devin inchise la culoare. Ceai negru este cel mai popular sortiment dintre cele patru, iar printre producatorii de top se afla China, India si Sri Lanka.

Ceaiul negru Black Tea

Beneficile Black Tea sunt: Ceai negru ajuta la prevenirea aparitiei cancerului.
• Este benefic inimii, intrucat consumul regulat, in cantitati limitate lupta impotriva colesterolului.
• Consumul regulat distruge virusii orali.
• Continutul ridicat de cafeina avantajeaza capacitatea de concentrare si rezistenta la oboseala.
• Te ajuta; sa te mentii in forma, sa scapi de respiratia urat mirositoare.
• Ceai negru poate inlocui cafeaua.
• Pentru ochi umflati si cearcane, mancarimi si usturimi – Intareste oasele!

Ceaiul negru este de fapt ceaiul verde uscat mai mult, prin aceasta schimbandu-i-se atat culoarea cat si gustul.

Dezavantajele consumului de black tea:

Nu depasi doua cesti pe zi! Black Tea, in exces, ar putea diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor, ceea ce ar putea dauna persoanelor anemice. Este nerecomandabil Black Tea copiilor intrucat are efecte asupra sistemului nervos. Daca exista o lipsa de calciu si se consuma black tea, poate aparea senzatia de pierdere a cunostintei sau ameteli.
Citeste si: Despre ele 7 tipuri de inteligente emotionale ale lui Gardner!

Articole recomandate Reclame

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply