Home » Noutati » Ceai verde – Cura de slabire sanatoasa

Share This Post

Articole

Ceai verde – Cura de slabire sanatoasa

Ceai verde - Cura de slabire sanatoasa

Ceai verde – Cura de slabire sanatoasa: Ceaiul este cultivat de foarte multe secole in China si India, acesta devenind cea mai consumata bautura dupa apa. Sute de milioane de persoane consuma ceai si studiile recente arata ca ceaiul are cele mai multe beneficii asupra noastra. Diferenta in producerea lui fata de producerea ceaiului negru consta in faptul ca procesul natural de fermentatie este oprit. Imediat dupa cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate si rulate, astfel impiedicandu-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat si ceai virgin.

Ceai verde – Cura de slabire sanatoasa

Ceaiul verde se diferentiaza de cel negru si prin: Mod de pregatire, substante continute, gust, efectul bauturii obtinute. Ceaiul verde este folosit pentru tratarea sclerozei multiple, tratamentul si prevenirea cancerului. Prevenirea bolilor Alzheimer si Parkinson. Accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor, se utilizeaza in tratarea poliartritei reumatoide si in tratarea bolilor cardiovasculare. In plus, reduce riscul de boli de inima, de atac de cord si riscul de cancer esofagian. Mai mult, consumul de ceai verde reduce dezvoltarea anumitor celule canceroase si nivelul de colesterol din sange.

Efectele adverse ale ceaiului verde

Mare grija la consumul de ceai verde cand aveti probleme cu inima. Baut in exces, ceaiul verde poate avea urmatoarele efecte secundare; anxietate, atacuri de panica, boli renale sau dureri de stomac.

Femeile insarcinate nu ar trebui sa bea mai mult de 3 cani pe zi. Consumul mai mare de 6 cani pe zi ar putea avea efecte dezastruoase, cum ar fi avortul spontan.

Ceaiul verde diminuează efectele adenozinei, medicament ce stabilizează ritmul cardiac. Reduce efectele sedativelor şi medicamentelor folosite pentru scăderea tensiunii arteriale şi pentru ca este o sursa de vitamina K. Ceaiul verde nu este indicat persoanelor ce urmează un tratament cu anticoagulante.

Când este consumat împreună cu anumite medicamente ce se folosesc pentru tratarea depresiei, ceaiul verde poate produce o creştere mare a tensiunii arteriale numită criză hipertensivă.

Compoziție ceai verde

Uleiuri esențiale, teină, cafeină, tannini catechici, flavonoide, aminoacizi, vitamina C, teaflavina, tearubigina, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloidi si componenta principală epigallocatechina gallata cea mai importanta componenta a fractiunii polifenolice a ceaiului verde. Substanțele aromatice dau o savoare deosebită ceaiului.

Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor și factor de protecție anticancer.

Tipuri de ceai verde: Pi lo chung, Lung ching, Chun mee, Bancha, Gyokuro.

Cura de slabire sanatoasa cu ceai verde.

Cura de slabire cu ceai verde are numeroare beneficii pentru organism, fiind recomandată nu doar pentru eliminarea kilogramelor în plus, ci şi pentru detoxifiere şi combaterea anumitor boli. Puteţi folosi, în această cura de slabire sanatoasa, atât pliculeţe de ceai, cât şi ceai vărsat. Efecte, dar mai puţin vizibile, au şi capsulele. După ce aţi preparat ceaiul prin metoda clasică, îl puteţi bea cu înghiţituri mici.

Pentru ca o cura de slabire sanatoasa cu ceai verde să aibă avantaje cât mai mari, este indicat să beţi infuzia fierbinte când este foarte frig afară şi invers. După o perioadă mai lungă în care aţi ţinut aceasta cura de slabire sanatoasa cu ceai verde, este indicat să alternaţi şi alte arome, pentru a mai diversifica gustul. Încercaţi şi variantele cu lime, iasomie sau poţi pune chiar tu o felie de lămâie sau de portocală în el. Beţi ceaiul înainte de fiecare masă, pentru că vă inhibă pofta de mâncare.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

2 Comments

Leave a Reply