Prima pagină » Noutati » Ce stii despre trupele tribut?!
Articole

Ce stii despre trupele tribut?!

Ce stii despre trupele tribut

Ce stii despre trupele tribut?! – Trupele tribut sunt grupurile de muzicieni ce interpretează repertoriul unor formații foarte cunoscute. Formatii ce au revolutionat muzica vremii, într-un stil propriu, spre deosebire de cele de cover care încearcă să imite cântecele mai multor artiști. Unele trupe isi insusesc stitlul idolilor, adaptandu-si vocea, le reproduce look-ul, imaginea, in final nascandu-se o sosie a artistului original. Prima trupa care a dat nastere trupelor tribut, au fost celebrii de la The Beatles. Una dintre cele mai cunoscute este The Buggs, formată în Georgia, SUA. Acestia folosesc instrumente si amplificatoare clasice, pentru a reda si reproduce atmosfera “beatles”.

Ce stii despre trupele tribut?!

În timp, acest curent a luat amploare, iar formatiile tribut au ajuns să aibă proprii fani. Să susțină concerte, turnee, să lanseze albume și să fie extrem de appreciate de public. Dar e de altă parte, au existat și numeroase conflicte între formațiile originale și cele tribut. În 2009, Bon Jovi a dat în judecată grupul tribut feminin Blonde Jovi pentru drepturile de autor. Însă, există și cazuri în care trupele originale sunt atât de impresionate de sosiile lor încât le invită chiar la concertele lor.

In Romania, in cadrul festivalului Hay Day, va veti intalni cu 17 trupe tribut, ce vor reaminti de celebri artisti precum Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden.

Romania a mai gazduit si alte trupe la diverse festivaluri, precum: Zen Garden, o trupa din Italia, ce face senzaţie în rândul fanilor U2 din lumea întreagă. Solistul Zeno Sala este recunoscut ca fiind dublura perfectă a vocii lui Bono.

Trupa NEW JERSEY este considerată drept cel mai fidel tribut BON JOVI din lume. Activă din 2007, formaţia tribut originară din Italia este formată din muzicieni profesionişti, a căror misiune declarată este aceea de a aduce în faţa publicului aranjamentele orchestrale identice cu cele originale şi savoarea inconfundabilă a unui show BON JOVI.
Citeste si: Despre celebritati si statutul de vedete!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply