Home » Noutati » Ce nu stiati despre apple

Share This Post

Articole

Ce nu stiati despre apple

Ce nu stiati despre apple

Ce nu stiati despre apple! Apple are o istorie uimitoare si captivanta. Steve Jobs, a creat una dintre cele mai mari companii din istoria tech pornind chiar din propriul garaj. Datorita abilitatilor si a personalitatii sale, compania Apple a devenit unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume. Desi multe dintre intamplarile ce au legatura cu aceasta companie au fost prezentate in diferite filme si carti. Exista si lucruri pe care nu le stiti despre gigantul din Cupertino. Ce nu stiati despre apple, dupa cum urmeaza:

1. Apple a avut trei fondatori.
Pe langa binecunoscutii Steve Jobs si Steve Wozniak, cel de-al treilea personaj care a participat la crearea primelor computere Apple a fost Ronald Wayne. Acesta l-a ajutat pe Jobs sa porneasca afacerea, participand la dezvoltarea primului calculator Apple. Pe langa asta, Wayne a scris si manualul de utilizare al acestuia si a conceput primul logo al companiei. Insa, neavand incredere ca business-ul va fi de succes, Ronald Wayne s-a retras si i-a vandut actiunile lui Steve Jobs care ar fi valorat in ziua de astazi 40 de miliarde de dolari.

Ce nu stiati despre apple

2. Investitia
Pentru a face rost de bani, Jobs si Wozniak si-au vandut microbuzul Volkswagen, respectiv calculatorul. Woz a reusit sa castige 2000 de dolari de pe urma vanzarii pe care bineinteles, i-a investit.

3. Steve Wozniak este in continuare angajat Apple
Desi in 1987 acesta a renuntat la postul full-time din companie, fiindca aceasta ajunsese deja renumita, acesta a ramas incontinuare angajat Apple. Salariul sau anual este de 120.000 de dolari, bani castigati pe langa veniturile pe care i le aduce actiunile pe care le detine. Fiind un om cu suflet mare, Wozniak a vandut la inceputul anilor ´90, 80.000 de actiuni personale Apple, la un pret de nimic, catre angajtii companiei.

4. Primul computer Apple avea un pret diabolic´´

Sau satanic am putea spune, deoarece pretul de vanzare al primului computer Apple era de 666,66 de dolari. Când a fost întrebat de ce a pus acest preţ, Steve Wozniak, care susţinea că nu ştia nimic despre conotaţiile biblice ale numărului, a răspuns simplu: că i se pare uşor de scris cu aceeaşi cifră şi oricum îi place să repete lucruri dintr-un sim? al simetriei.

5. Apple isi distribuie produsele cu avionul la clasa intai
Apple foloseste acest sistem datorita avantajelor pe care acesta le ofera. Produsele ajung in maxim 15 ore, nu 30 de zile cat dureaza cu vaporul si asta inseamna ca ajung atat de repede pe raft incat compania nu plateste dobanda la investitia initiala. Desi acest mod de livrare este destul de costisitor, Apple considera ca avioanele sunt mult mai dificil de deturnat si cu o probabilitate mai mica de a fi implicate in accidente devastatoare.

6. Marul alb
Marea dorinta a lui Jobs a fost ca device-urile pe care le producea Apple sa arate bine. El si-a dorit mai mult ca oamenii sa se laude cu acestea nu doar sa le considere obiecte folositoare si atat. Pentru asta, Jobs l-a selectat din departamentul de design pe Jony Ive si i-a dat mana libera in acest sens. Desi Jobs era incantat de ideile lui Ive, acesta nu agrea foarte mult culoare alb. Tanarul designer a venit si ideea de ”gri lunar” pe care Jobs a detestat-o. Tocmai de aceea culoarea alb a predominat multa vreme in privinta gadget-urilor Apple.

7. Marul muscat- Idee de la Newton

Fondatorii Apple au numit compania dupa legendarul mar care l-a inspirat pe Issac Newton in scrierea teoriei gravitatiei. Totodata si primul logo al lor a fost legat de acest eveniment, primele calculatoare ale companiei numindu-se Apple Newton si fiind inseamnate cu aceasta imagine.
Ce nu stiati despre apple
8. Castigurile Apple sunt de aproape 5.500 de dolari pe secunda
Ce nu stiati despre apple! In anul 2013 brandul a generat venituri de peste 171 de miliarde de dolari, asta insemnand putin peste 5.400 de dolari pe secunda.

9. Piese din interiorul iPhone-ului au alti producatori
Ce nu stiati despre apple! Camera si senzorul de imagine sunt realizate de Sony si procesoarele A pe care le gasim in device-urile mobile Apple sunt produse de Samsung.

10. Certificatul de garantie al produselor Apple devine invalid daca fumati langa acestea Siri te inregistreaza.

11. Siri te inregistreaza
Ce nu stiati despre apple! Tot ce vorbesti cu Siri este trimis in serverele Apple, analizat si stocat vreme de doi ani.

Ce nu stiati despre apple

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply