Home » Noutati » Cat de mult conteaza banii intr-o relatie?

Share This Post

Articole

Cat de mult conteaza banii intr-o relatie?

Cat de mult conteaza banii intr-o relatie

Cat de mult conteaza banii intr-o relatie?
Importanta banilor in cuplu se resimte inca de la primele intalniri, cand partenerii se intreaba, in sinea lor, neindraznind sa-l deranjeze pe celalat, cine plateste consumatia urmatoarei intalniri. Desi atunci nu constientizeaza, acesta este debutul problemei ce se va ridica ulterior: impartirea cheltuielilor.
Banii sunt un generator de emotii – Banii reprezinta atributul cel mai important in relatiile interumane. Ei sunt o modalitate de relationare interumana normata social!

Cat de mult conteaza banii intr-o relatie?

⦁ Banii se obtin din nimic!
Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l retii este ca banii pe care vrei sa-i faci si numarul lor nu depinde de locul unde te-ai nascut, de conditiile in care traiesti, de tara in care te afli, de culoarea pielii sau de religie. Depind doar de vointa ta de a-i avea, de planul pe care ti-l faci ca sa-i obtii.

⦁ Banii sunt o masura a valorii!
Banul are o unitate de baza, si ea nu vine din valoarea afectiva pe care noi o acordam unui anumit bun, nici macar din valoarea individuala de cumparare.

⦁ Banii sunt o oglinda!
Cand un om primeste o suma mare de bani, ceea ce face cu ei este masura sufletului sau. Poate sa fie egoist, risipitor, generos. Banii scot totul la iveala.

Cat de mult conteaza banii intr-o relatie?

„Jocul banilor” influenteaza pana la extreme relatia de cuplu. In timp ce acesta isi face nestingherit „treaba”, oamenii cred ca „daca ai bani ai de toate”. Ceea ce nu este adevarat!
Cele mai comune variante sunt: banii se pun la comun, fiecare cu banii lui şi bărbatul aduce banii în casă, iar femeia are grijă de ei. Este greu de spus care dintre aceste variante este cea potrivită, pentru că depinde de fiecare cuplu în parte.

Ce trebuie sa faceti ca sa evitati ca banii sa devina o problema in relatia de cuplu?
⦁ Puneti bani deoparte luna.
⦁ Stabiliti lunar care sunt scopurile pentru cheltuiala veniturilor!
⦁ Stabiliti-va prioritati!
⦁ Mergeti impreuna la cumparaturi!
⦁ Fiti realisti si puneti pe primul plan cheltuielile in scopuri importante.

– Un studiu efectuat acum ceva timp în Marea Britanie a relevat faptul că 93% dintre femei nu ar refuza să se implice într-o relaţie doar pentru că bărbatul ar câştiga foarte puţin.
– În România, însă, modelul femeii casnice încă mai există în mentalitatea oamenilor, iar aşteptările ca bărbatul să producă mai mulţi bani pentru a întreţine familia sunt considerate normale.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

4 Comments

  1. Poza de profil pentru MisTeR-Alex

    Deci asa gandeam si eu situatia in cuplu, dar vezi tu, nu cred ca ti-ar conveni ca sa ai o casa si masina alta sa iti ruineze tot ce ai cladit, deci nu asa, eu unul cred ca intr-o relatie ar trebui sa fim unul pt altul , dupa un timp de cunoastere detaliata a persoanei ajungem la un numitor comun si acela de a cladi ceva in doi care se bazeaza pe incredere, respect, sinceritate si sa nu uitam iubire, totusi revin la ideea „banii,ochiul dracului”, cum in Romania daca o femeie mai saraca dintr-o famile saraca vede pe alta cu un gagiu cu masina sau imbracata, traita bn ,vrea si ea.. unele pun pret pe interesele lor, sa se sima bn, sa se distreze si sa traisca bn, sa fie totul de-a gata dar unele trecute prin viata ar prefera sa faca totul in doi, sa vada ca in doi poti face orce, sa cladesti o casa, familie,copii si sa ai parte si de iesiri prin oras, excursii, sa se tina mandra de mana cu iubitul/sotu ei, sa zambeasca, sa vada un film impreuna, sa iasa sa se bronzeze la mare cand toti banii sunt la comun poti face totul in doi.

  2. Poza de profil pentru Asta`mica

    =))))))))))))))) Ai dreptate. :)))

  3. Poza de profil pentru Sanda

    :))) corect

  4. buna cf sanda

Leave a Reply