Home » Noutati » Cat de important e sexul intr-o relatie?

Share This Post

Articole

Cat de important e sexul intr-o relatie?

Cat de important e sexul intr-o relatie?

Cat de important e sexul intr-o relatie? Sexul este un subiect dezbatut intens atat de femei, cat si de barbati. De fapt, atunci cand vine vorba de stabilitatea unei relatii, sexul este la fel de important ca increderea si comunicarea. Se pare ca sexul devine foarte important intr-o relatie, mai ales cand ceva nu merge bine. Daca, de obicei, lucrurile sunt in regula, cuplurile stabile nu par sa pună prea mult accent pe viata sexuala. Sexul este important intr-o relatie deoarece il va asigura pe partenerul tau ca sentimentele fata de el sunt inca vii si ca doar el este barbatul care te face sa vibrezi. Mai mult, sexul este un mod de comunicare si transmite ceea ce cuvintele nu reusesc sa spuna.

Cat de important e sexul intr-o relatie? In unele cupluri, relatiile sexuale ajung sa fie inlocuite de diverse gesturi de afectiune, cum ar fi imbratisarile. Nu este nimic rau, daca amandoi sunt de acord, dar, de cele mai multe ori, unul sau chiar amandoi isi doresc si altceva. Si atunci pot aparea probleme.

Cat de important e sexul intr-o relatie?

Se spune ca persoanele care au o viata sexuala activa sunt in general mai fericite. Increderea in fortele proprii este mai ridicata si au o atitudine pozitiva, ceea ce le ajuta sa depaseasca mai usor problemele. Sunt momente in care nu ai chef sa faci sex, insa partenerul tau tot insista.. Pentru a evita o discutie aprinsa, spune-i din ce cauza nu te poti gandi la placerile intime. Fii deschisa cu el si spune-i ce te framanta, in loc sa ii faci reprosuri.

Sexul intareste legatura emotionala intr-un cuplu. Specialistii il mai considera un mod eficient de a reduce stresul, de a creste stima de sine, de a da si a primi afecțiune. Din punct de vedere fizic, in timpul actului sexual, se produc endorfine, hormonii fericirii, si se ard calorii (in medie, 300 de calorii pe ora).

Relatiile sexuale intr-un cuplu

Neintretinerea relatiilor sexuale intr-un cuplu este, de obicei, un indicator al unor probleme mult mai mari, cum ar fi:
Lipsa increderii, probleme de furie nerezolvate, resentimente, dorinta unuia de a iesi din relatie.

O relatie implinita din acest punct de vedere poate duce la o stare dorita de echilibru interior. Cand intr-o relatie importanta sexului are o pondere de 90%, poti considera ca este vorba despre o relatie bazata pe sex. Exista multe astfel de cazuri, mai ales cand cei doi nu au nicio obligatie unul fata de celalalt.

Sexul, ca activitate de cuplu, reprezinta o manifestare fizica a ceea ce simti. Este important, dar nu uita ca intr-o relatie nu trebuie sa devii „sclavul” unor placeri in defavoarea sentimentului. Sexul este ingredientul care completeaza o relatie, nu o implineste. In urma unor cercetari, rezulta ca barbatii se gandesc la sex de doua ori mai mult decat femeile. Un tanar se gandeste in medie la sex de 20 de ori pe zi, pe cand o femeie din aceeasi categorie de varsta se gandeste doar de 10 ori.

In vremurile vechi si de mult apuse, doua persoane care se iubeau asteptau pana la casatorie sa faca sex. Mai exista astfel de cazuri? Deci, pana la urma, cat conteaza sexul intr-o relatie?

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

3 Comments

  1. Poza de profil pentru LaURA

    „O relatie implinita din acest punct de vedere poate duce la o stare dorita de echilibru interior.” Echilibrul interior ti’l capeti cunoscandu’te pe tine insuti. Relatia doar te ajuta sa te completezi. Sexul … Conteaza. Dar pentru sex poti avea un FuckBuddy, pana la urma. Daca nu ai intelegere si comunicare, degeaba ai sex intr’o relatie „In vremurile vechi si de mult apuse, doua persoane care se iubeau asteptau pana la casatorie sa faca sex.” Asteptau fiindca astea erau traditiile. Si apoi regretau ca au asteptat, fiindca ravneau la vecinu’ sau vecina. Si se inselau unu’ pe altu’ prin capitele de fan. Dar … erau obligati de societate sa ramana impreuna pana la adanci batraneti.

  2. Poza de profil pentru undercover

    Sexul este important in egala masura intr-o sau in afara unei relatii, asa ca sexul cu relatia nu are legatura cum nu are legatura ….. cu prefectura.Bineinteles exista si exceptii in cuzurile unde sunt implicati unu sau 2 obsedati sexual care uita sa gandeasca cu capul (si cand zic capul ma refer la cel de pe umeri).

  3. Poza de profil pentru NeSuFeRiTa

    Sexul intr-o relatie depinde foarte mult de persoanele implicate in relatia respectiva, de cat de mult pun ele pret pe acest aspect. Pentru unele persoane poate conta mai mult, pentru altele mai putin. Sunt diverse temeiuri care stau la baza unei relatii. Sexul este unul dintre acestea, numai ca importanta lui oscileaza de la persoana la persoana.Deci, pana la urma, cat conteaza sexul intr-o relatie? Daca este sa vorbim in procente, cred ca 50% ar fi suficient, restul este ocupat de alte lucruri importante, la fel de importante – iubirea dintre cei doi, comunicarea, respectul reciproc, intelegerea, acceptarea defectelor etc. Toate acestea formeaza un tot unitar si trebuie sa figureze mereu pe lista de prioritati dintr-un cuplu. Sexul, ca activitate de cuplu, reprezinta o manifestare fizica a ceea ce simti. Este important, dar nu uita ca intr-o relatie nu trebuie sa devii „sclavul” unor placeri in defavoarea sentimentului. Sexul este ingredientul care completeaza o relatie, nu o implineste.

Leave a Reply