Home » Noutati » Cafeaua turceasca – Articole despre cafea!

Share This Post

Articole

Cafeaua turceasca – Articole despre cafea!

Cafeaua turcească

Cafeaua turceasca – Primele cafenele au fost deschise in Imperiul Otoman cu scopul de a oferi servicii persoanelor care asteptau ora rugaciunii in apropierea moscheilor. Cea mai cunoscuta si apreciata cafea din lume este cafeaua turceasca. Inainte de a exista cafeaua la filtru sau espresso a existat cafeaua turceasca, sau cafeaua la ibric asa cum era cunoscuta.
Diferenta dintre cafeaua turceasca de celelelte tipuri de cafea nu este soiul de cafea ci modul de preparare. Aceasta se face intr-un ibric, iar zaharul se adauga in timpul prepararii, nu dupa. Nu se pune niciodata frisca sau lapte. Cafeaua este intotdeauna servita in cesti.

Cafeaua turcească

Ingrediente:
⦁ 1 ceasca cu apa
⦁ 1 lingura de cafea
⦁ 1/8 lingurita de cardamom macinat
⦁ zahar

Preparare:
Intr-un ibric, puneti la foc apa si zaharul. Cand apa fierbe, inlaturati ibricul de pe aragaz si adaugati cafeaua si cardamom. Puneti din nou la foc ibricul si lasati la fiert, apoi inlaturati de pe aragaz in momentul in care cafeaua face spuma. Repetati procesul, dupa care turnati intr-o ceasca si lasati cateva minute pentru a se decanta.

Ce este atât de special la cafeaua turcească?

Cafeaua turcească – Aceasta este obtinută dintr-un amestec de cafea Arabica, măcinată foarte fin. Pentru a-i da un gust usor condimentat dupa se adaugă boabelor de cafea, nucşoară.

Cafeaua turcească, care ocupă un loc important în cultura turcilor înca din secolul al XI-lea, este servită după ce trece prin procese de prăjire, răcire, măcinare și preparare. Este foarte important să consumi cafea turcească proaspătă, mai ales din cauza gustului și aromei.

– Cafeaua turceasca se serveste fierbinte in cescute mici fara manere. Dupa ce se bea, obiceiul este ca respectiva cescuta sa fie intoarsa, continutul lasat sa se aseze, apoi gazda ghiceste viitorul oaspetelui in zatul de cafea care se formeaza.

– Din limbajul turcesc a fost imprumutata denumirea de cafenea. Cuvantul khave-hane inseamna un local public in care se poate bea cafea, se joaca carti, sa fumeaza tutun, in schimbul unui pret mic.

– Cafeaua din Yemen
Intr-o perioada cafeaua era produsa doar din Yemen și era adusa de acolo în orașele otomane.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply