Home » Noutati » Beneficiile migdalelor – Sanatate pura

Share This Post

Articole

Beneficiile migdalelor – Sanatate pura

Beneficiile migdalelor- Sanatate pura

Beneficiile migdalelor – Sanatate pura
Migdalele se pot numara printre alimentele preferate pe care le consumati in mod constant sau le puteti manca doar ocazional. Migdalele stimuleaza intelectul si maresc durata de viata. Acestea sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu, fosfor, fier, vitamine din grupul B, zinc, etc.

Beneficiile migdalelor – Sanatate pura

Printre calitatile pe care migdalele le ofera sanatatii se numara:
⦁ scaderea in greutate
⦁ cresterea nivelului de energie
⦁ reglarea tensiunii arteriale
⦁ scad riscul aparitiei atacului de cord
⦁ ameliorarea diabetului zaharat
⦁ imbunatatirea functiei cerebrale
⦁ mentinerea sanatatii celulare
⦁ prevenirea cancerului
⦁ infrumusetarea parului si a unghiilor

Prin uleiurile conţinute în mijlocul sâmburilor, migdalele aduc în alimentaţie un aport de vitamine liposolubile vegetale, mai precis vitamina E, utilă în păstrarea unui bun metabolism al pielii, unghiilor şi părului, ce are şi un puternic efect antioxidant. Sunt o sursă de calciu, magneziu şi potasiu, intervenind astfel în buna desfăşurare şi reglare a tuturor metabolismelor celulare. Migdalele sunt foarte hranitoare si sunt considerate unul dintre cele mai sanatoase si bine echilibrate alimente.

Beneficiile migdalelorSanatate pura: Fiecare migdala cruda contine aproximativ 7 calorii. Migdalele crude sunt bogate in fibre alimentare si proteine care joaca un rol important in arderea caloriilor in plus. Migdalele pot fi consumate crude sau, de asemenea, incluse intr-o varietate de feluri de mancare. Migdalele sunt, de asemenea, folosite pentru a produce uleiul de migdale, untul de migdale si siropul de migdale.

Cantitati mici de migdale se potrivesc, de obicei, foarte bine in cele mai multe diete, dar consumul unor cantitati prea mari poate provoca reactii adverse. Intelegand riscurile va ajuta sa va planificati in mod corespunzator dieta pentru a evita lucrurile neplacute. Prea multe migdale poate declansa cresterea in greutate, interactiuni cu medicamentele, exces de vitamina E si poate duce la probleme gastro-intestinale.

Migdalele sunt de doua tipuri

Dulci si amare. Migdalele dulci sunt folosite in multe mancaruri asiatice, precum si ca desert si diverse garnituri. Migdalele dulci, pisate sunt frecvent utilizate intr-o reteta europeana dupa care se pregateste martipanul.

Denumirea de „migdale amare” nu inseamna neaparat un gust amar, dezagreabil. Si varietatea amara a migdalelor este utilizata la gatit, dar trebuie sa fie mai intai prelucrata. Migdalele amare contin o cantitate toxica de acid cianhidric, care poate fi mai departe transformata intr-o otrava numita cianura.
Beneficiile migdalelorSanatate pura
Beneficiile migdalelor e Sanatate pura

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply