Prima pagină » Noutati » Balena Albastra
Articole

Balena Albastra

Balena Albastra

Balena Albastra – Spirala pierderii adolescentilor. Dragi părinți, voi știți ce fac copiii voștri pe internet? Este descris ca un joc, dar Balena albastra Challenge este departe de a fi un joc. Numele jocului vine de la o credinta populara conform careia balenele se sinucid esuand la mal. Tinerii adolescenti care accepta provocarea sunt încurajați să completeze o serie de sarcini sinistre, iar la sfârșitul jocului, jucătorul este îndemnat sa isi ia viata, în scopul de a „câștiga” … Este nevoie de 50 de zile pentru a finaliza și este jucat în primul rând prin intermediul site-ului VKontakte, care este o rețea socială populară în Rusia.

Balena Albastra – Spirala pierderii adolescentilor

– În primele zece zile jucătorii sunt îndemnați către autoflagelare, majoritatea provocărilor cerându-le să-și cresteze pe brațe diverse lucruri, cum ar fi conturul unei balene.

– În zilele 11 – 20 continuă automutilarea cu înțepături dar și metode generice de provocare a durerii. De asemenea, jucătorul trebuie să asculte muzică trimisă de ”tutore”; să se urce pe diverse structuri înalte și să se uite la videoclipuri de speriat.

– În zilele 21 – 30 trebuie purtate discuții pe Skype cu ”balena”, există o misiune secretă, dar și acceptarea datei morții. De asemenea, apare prima misiune de izolare socială față de restul lumii.

– În zilele 31 – 49 continuă sarcinile de trezit la ora 4:20 dimineața, de uitat la videoclipuri de speriat, de tăiat pe brațe, dar și de discutat cu balenele, în timp ce izolarea socială este crucială.
Ziua 50 este și ziua cea mare, în care jucătorul va câștiga sinucigându-se.

Balena Albastra

Balena Albastra – Spirala pierderii adolescentilor: Nu despre asta trebuie să vorbim, ci despre ideile acestor provocări. Pentru asta trebuie să intelegem cuvintele celui care pare să fi creat acest joc, Filip Budeikin. ”Victimele au murit fericite, pentru că le-am oferit ceea ce nu aveau în viața de zi cu zi: căldură, înțelegere, o conexiune”.

Unul din cinci părinți nu a vorbit niciodată cu copiii lor despre siguranța online. Părinții detin responsabilitatea dezvoltării copilului. Doar că acestia sunt prinși la job și din ce în ce mai des, ajung tot cu privirea la ecranul telefonului. Confiscarea laptop-ului sau a smartphone-ului, nu face decât să întoarcă un adolescent împotriva părintelui. Mai bine comunicati cu el.

Spirala pierderii adolescentilor

Lipsa comunicării în familie este un factor care duce la “pierderea” timpului si atentiei către internet, care e vast și îți oferă tot ce vrei. Nu e nevoie să știți ce vorbește copilul cu prietenul/a, dar ar fi bine să știți cu cine vorbește.

Cand un copil isi pune capat zilelor din cauza unor note mici la scoala. Sau din simplul fapt ca colegul de clasa nu i-a raspuns la zambet. Nu va da niciodata batai mari de cap, dar cand copiii se sinucid in masa din lipsa atentiei.. Iubirii, comunicarii cu familia, cu prietenii, cu lumea “exterioara”, trebuie sa le dea de gandit parintilor.

Poate e momentul pentru mai multa comunicare, implicare, chiar control parental. Fara ca acesta sa inspaimante sau bruscheze mintea, libertatea si sensibilitatea adolescentului. Dragi părinți, protejați-vă copiii.
Citeste si: Despre momentul cand ne nastem si devenim oameni!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Share This Post

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

Leave a Reply