Prima pagină » Noutati » Atacul masiv Microsoft
Articole

Atacul masiv Microsoft

Atacul masiv Microsoft

Atacul masiv Microsoft. Spitalele din Marea Britanie, Telefonica, FedEx si alte companii au fost lovite vineri de un atac masiv de rascumparare. Aproximativ 75.000 de computere din 99 de tari au fost afectate de malware-ul cunoscut sub numele de WannaCry, care cripteaza un computer si solicita o rascumparare de 300 USD inainte de deblocare. Malware-ul a reusit sa se raspandeasca datorita defectelor din vechile versiuni de Windows. Care au fost initial folosite de NSA pentru a intra in PC-uri inainte de a fi facute publice de grupul Shadow Brokers luna trecuta.

Atacul masiv Microsoft

In timp ce Microsoft a emis repede solutii pentru ultimele versiuni de Windows luna trecuta, acest lucru a lasat Windows XP neprotejat. Multe dintre sisteme au fost atacate doar pentru ca ultimele actualizari Windows nu au fost aplicate destul de repede. Dar exista inca organizatii care continua sa ruleze Windows XP, in ciuda riscurilor. Microsoft adopta acum ceea ce descrie ca fiind un pas extrem de neobisnuit de a furniza patch-uri publice. Pentru sistemele de operare Windows care se afla numai in asistenta personalizata. Aceasta include corectii specifice pentru Windows XP, Windows 8 si Windows Server 2003. Microsoft a recunoscut ca aceasta miscare a fost „extrem de neobisnuita”. Deoarece cele trei sisteme de operare nu mai sunt suportate oficial. De exemplu, suportul pentru XP sa incheiat cu mai mult de trei ani in urma.

Ca si in cazul virusilor biologici, aparatele neprotejate devin adesea amenintari pentru alti utilizatori. Cum ar fi raspandirea malware-ului calculatorului, de exemplu generand e-mailuri spam. In timp ce Microsoft ii avertizeaza pe utilizatori sa se protejeze impotriva WannaCry. Luand precautie la deschiderea atasamentelor de e-mail. Firma de securitate Symantec avertizeaza ca WannaCry se raspandeste „in cadrul retelelor corporative, fara interactiunea cu utilizatorul”.

Exista semne ca atacul de rascumparare a scazut datorita unui comutator de ucidere, descoperit de un barbat de 22 de ani din Marea Britanie. Unii experti cred ca atacatorii din spatele rascumparare au crescut doar in jur de 20.000 de dolari din inselatorie. Oricum, aceasta este inca o alta lectie de securitate dureroasa pentru toti cei implicati. Si nimeni nu ar trebui sa ruleze o versiune veche suportata de Windows.
Citeste si: Despre lumea si partea intunecata a internetului (Dark Web si Deep Web)!

Mergi la Pagina Principala - License Creative Commons

Etichetat:

Distribuie această postare

Imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe acest site, sunt proprietate Socializam. Protejate sub License Creative Commons, cu atribuire si distribuire in conditii identice. Unde pot exista si clauze suplimentare si nu pot fi preluate fara un acord scris.

1 Comentariu

Adăugați un comentariu