Home » Noutati » Apa este ca o sursa pretioasa!

Share This Post

Articole

Apa este ca o sursa pretioasa!

Apa este ca o sursa pretioasa

Apa este ca o sursa pretioasa: Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase. Apa este o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solvenți. Apa este un compus chimic al hidrogenului și al oxigenului. Având formula chimică brută H2O Apa este una din substanțele cele mai răspândite pe planeta Pământ, formând unul din învelișurile acesteia, hidrosfera.

Apa este ca o sursa pretioasa

Forme de apă: Apa se găsesește sub diverse forme în natură: vapori de apă și nori în atmosfera. Valuri și aisberguri în oceane, ghețari la latitudini mici sau altitudini mari, acvifere sub pământ, râuri sau lacuri. Circuitul apei în natură este fenomenul prin care apa este transferată dintr-o forma într-alta, prin evaporare, precipitații și scurgeri de suprafață.

Ce se întâmplă în lipsa apei?

– pierderea de apă declanșează reflexul de sete, asta înseamnă că a început deja procesul de deshidratare și organismul suferă.
– plamânii își încetinesc activitatea limitînd astfel pierderile de apă prin respirație. Apare dificultatea în a respira, organele nu mai sunt oxigenate corespunzător funcționând în avarie.
– apariția constipației și scăderea cantității de urină eliminate. În lipsa apei fecalele devin uscate și tari, foarte greu de eliminat manifestându-se prin dureri abdominale și eliberarea toxinelor în sânge.
– uscarea pielii și a mucoaselor. Pielea își pierde elasticitatea și fermitatea, se ridează ușor și se poate descuama. Apare senzația de “gură uscată”, buzele se înroșesc și crapă, saliva devine lipicioasă. Scade presiunea în globii oculari, ochii nu mai pot produce lacrimi, apare senzația de “nisip în ochii”.
– cefalea poate apărea datorită scăderii fluxului de oxigen către creier și o irigare insuficientă a acestuia. Deshidratarea ar putea fi și cauza apariției migrenelor. S-a dovedit că cea mai bună abordare a durerilor de cap este să se bea câte un pahar cu apă din 10 în 10 minute, în timpul unei ore.
– când organismul este foarte deshidratat nu mai poate asigura necesarul de apă necesar circulației sângelui caz în care poate apărea starea de șoc; halucinații, stare care poate culmina cu leșin, comă și chiar deces.

Utilizarea apei de către oameni

Toate formele de viață cunoscute depind de apă. Aproape 72% din masa corpului uman fără grăsimi este apă. Pentru o bună funcționare, corpul necesită între doi și șapte litri de apă pe zi pentru a evita deshidratarea. Cantitatea exactă depinzând de nivelul de activitate, temperatură, umiditate și alți factori.

Tipuri de apa
⦁ Apă potabilă. ⦁ Apă minerală. ⦁ Apă plată. ⦁ Apă termală. ⦁ Apă freatică. ⦁ Apă dură. ⦁ Apă grea. ⦁ Apă supergrea.

Surse de poluare

– Poloarea apelor afecteaza calitatea vietii la scara planetara. Apa reprezinta sursa de viata pentru organismele din toate mediile, apa este o sursă prețioasă. Fara apa nu poate exista viata. Calitatea ei a inceput din ce in ce mai mult sa se degradeze .. ca urmare a modificarilor de ordin fizic, chimic si bacteriologic. Daca toata apa de pe pamant ar fi turnata in 16 pahare cu apa, 15 si jumatate dintre ele ar contine apa sarata a oceanelor si marilor. Din jumatatea de pahar ramasa, mare parte este inglobata fie in gheturile polare, fie este prea poluata pentru a fi folosita drept apa potabila si astfel, ceea ce a mai ramane pentru consumul omenirii reprezinta continutul unei lingurite. Din consumul mondial de apa, 69% este repartizat agricultirii, 23% industriei si numai 8% in domeniul casnic.

– În concluzie, beți apă, alegeți apa în loc de orice alt lichid propus în semn de socializare, de consolare. De învioare sau de revigorare, pentru că apa este cea mai bună băutura din lume. Apa este cea mai ieftină băutura, este mereu accesibilă, nu îngrașă, nu are efecte adverse și este vitală. Alegeți apa înaintea oricărui alt medicament, veți fi uimiti de puterea sa curativă. Este elixirul vieții – apa este ca o sursa pretioasa.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

1 Comment

  1. Poza de profil pentru doryn

    Berea, este o sursa si mai PRETIOASA! :)))

Leave a Reply