Home » Noutati » Afla daca esti stresat! – Simptomele stresului

Share This Post

Articole

Afla daca esti stresat! – Simptomele stresului

Afla daca esti stresat! Ce este stresul?

Afla daca esti stresat! – Simptomele stresului
Ce este stresul? Reactia normala a psihicului la evenimente si situatii care ii afecteaza echilibrul poarta numele de stres. Menit sa ne protejeze, stresul este cel care ne tine concentrati, ne da energie, puterea de a actiona sau chiar de a ne apara viata ori interesele. In momentul in care doza de stres e prea intensa si de prea mare durata, sanatatea e in pericol. Care sunt oare semnele pe care ni le da organismul ca se afla la limita rezistentei? Afla daca esti stresat – Iata cateva dintre ele:

Afla daca esti stresat! – Simptomele stresului

1. Oboseala – Atunci cand faci prea multe lucruri pe parcursul zilei nu mai ai timp pentru tine iar oboseala se instaleaza treptat. Incepi sa te simti coplesita si epuizata iar oboseala devine continua si insomnia isi face si ea aparitia e clar ca stresul este prezent.

2. Inclestarea maxilarului

Stresul intrerupe de obicei ciclul natural al somnului, de aceea inconstient ai tendinta de a-ti inclesta dintii pe timpul noptii. In acesc caz si durerea maxilara este prezenta.

3. Pierderea sau luarea in greutate

Fiecare persoana reactioneaza diferit la stres. Unele au tendinta de a se refugia in mancare, implicit de a se ingrasa, iar altele de a nu mai manca nimic, deci, de a slabi. Orice modificare brusca in acest sens, poate fi un semn al stresului si trebuie luata in considerare.

4. Dureri stomacale

Stresul si anxietatea pot cauza dureri de stomac. Un studiu realizat cu ajutorul a 1.953 de barbati si femei a aratat ca la cei care erau foarte stresati exista o probabilitate de cel putin trei ori mai mare de a avea dureri de stomac, comparativ cu cei mai relaxati.

5.Dureri de spate

Atunci cand esti stresat, durerile de spate sau tensiunea musculara isi pot face prezenta. Tensiunea psihica permanenta, poate conduce la aparitia durerilor in zona spatelui sau a umerilor.

6. Migrene

Durerile de cap pot fi in stransa legatura cu stresul, fluxul sanguin din zona capului crescand in acest caz, memoria deficitara si lipsa de concentrare fiind si ele prezente.

7. Alte semne: nervozitate, diminuarea apetitului sexual, nevoia de izolare si stari de depresie.

Simptomele stresului Alte semne:

Cum sa faci fata stresului?

Stresul poate fi combatut, spun specialistii iar cateva mici trucuri iti pot fi la indemana:
– ia pauzele regulate cand simti ca lucrezi sub presiune.
– fa o lista cu lucrurile pe care le ai de facut, pentru a avea o perspectiva asupra muncii si pentru a lucra mai ordonat.
– imbunatateste-ti stilul de viata, dormind 8 ore pe noapte, mancand sanatos si facand sport.
– spune „nu” mai des.
– transforma problemele in provocari.
– fa in fiecare zi, macar pentru cateva momente ceea ce te relaxeaza cel mai mult.

Poti discuta despre asta pe chat online

Share This Post

Leave a Reply