Adobe renunță la Flash Player din ianuarie 2021

Compania a anunțat pe Blog-ul oficial că Adobe renunță la Flash Player la sfârșitul anului 2020. După ce au anunțat încă din iunie, 2017 că intenționează să retragă Flash Player. Acesta va încheia asistența și va fi eliminat complet din toate browserele până pe 31 decembrie 2020. Din ianuarie 2021 vom naviga pe internet fără flash.

Chat online fără Flash

Din cauza că Adobe renunță la Flash Player, din ianuarie 2021 pe chat-ul socializam nu va mai fi disponibil webcam-ul și microfon-ul. Chat-ul va funcționa și va fi accesibil atât de pe desktop cât si de pe mobile. Vom căuta alternativă pentru webcam și microfon!

Motivul pentru care Compania oferă finalizarea suportului Flash este faptul că tehnologia web sa dezvoltat. Această tendință relevă că site-urile migrează către noi tehnologii web deschise, care sunt mult mai rapide, mai eficiente și mai sigure.

Ce este Flash Player?

Acest plugin este o aplicație utilizată pentru dezvoltarea de tip Flash în cadrul unor pagini web. Inițial dezvoltată de Macromedia, aplicația Flash a fost preluată de către Adobe. Flash-ul a fost lansat în 1996 și este din 2005 în portofoliu Adobe. Plugin-ul permițând să fie vizionat conținut video și să fie jucate jocuri pe diverse browsere.

Sfârșitul plugin-ului din 31 decembrie, 2020 – 1 ianuarie 2021! Popularitatea flash-ului a scăzut puternic în ultimii ani, mai ales că s-a demonstrat că are vulnerabilități ce pot fi ușor exploatate. În plus, au apărut standarde noi, cu funcționalitate mult mai bună.

Flash Player este dezvoltat de Adobe și a fost introdus pe piață de peste 20 de ani, revoluționând streaming-ul audio și video. Acesta reprezintă o platformă software multimedia utilizată în crearea animațiilor, aplicațiilor desktop și mobile, jocurilor mobile, website-urilor interactive și a Rich internet applications (RIAs).

Adobe renunță la sfârșitul anului 2020

După ce și-au anunțat partenerii, inclusiv Apple, Facebook, Google, Microsoft și Mozilla, Adobe a anunțat că intenționează să finalizeze viața Flash! Concret, vor opri actualizarea și distribuirea Flash Player la sfârșitul anului 2020. Adobe încurajează creatorii de conținut să migreze orice conținut Flash existent către aceste noi formate deschise.

Important! Toate chat-urile care folosesc în prezent lightirc pentru webcam și microfon, de la începutul anului 2021 nu-l vor mai putea folosi.

Cum să actualizați Flash Player

Dacă folosiți Google Chrome, acesta include Flash Player „standard”, prin urmare nu este necesar să instalați sau să actualizați plugin-ul. Prin actualizarea browserului Google Chrome la cea mai recentă versiune se va actualiza automat si Flash Player.

În browserul Microsoft Edge la fel ca și Internet Explorer include o versiune de Flash Player. Pentru a actualiza Flash, trebuie doar să instalați actualizările Edge propuse prin Windows Update. În caz că browserul este actualizat, dar Flash nu funcționează, verificați dacă execuția plugin-ului nu a fost dezactivată din setările browserului.

Pentru a utiliza Flash pe Mozilla Firefox este necesar să descărcați și să instalați Adobe Flash Player. Actualizarea se poate face prin Windows Update sau puteți face click pe extensia Flash Player din panoul de administrare și selectați cadrul Actualizări. Este necesar să Permiteți ca Adobe să instaleze actualizări.

Flash și viitorul conținutului interactiv 2021

Adobe Flash nu mai poate fi rulat după sfârșitul anului (decembrie 2020). După ce a fost eliminat din browserele Microsoft Edge și Internet Explorer, Google a anunțat pe blog-ul companiei că va fi retras și din Google Chrome. Acest lucru înseamnă că va fi acceptat până la sfârșitul acestui an, după care va fi eliminat complet din Google Chrome.

În general Adobe Flash oferă developărilor oportunitatea de a dezvolta experiențe interactive pentru utilizatori în domeniul online, depășind standardele convenționale de creație. Așadar, Adobe renunță la Flash Player la sfârșitul anului 2020.

Pe scurt
Din 1 ianuarie 2021, pe chat online nu vor mai fi accesibile camerele web și microfonul.