Actualizat pe 12 iunie 2023 | Dezvăluire cititoruluiDezvăluire: conținutul nostru este susținut de cititori. Aceasta înseamnă că dacă faceți clic pe un link sau o reclame din aceasta pagina, este posibil să câștigăm un comision. Vedeți cum este finanțat Socializam, de ce este important și cum ne puteți sprijini.
Asistența pentru Flash s-a încheiat la 31 decembrie 2020.
Deoarece Adobe nu mai acceptă Flash Player după 31 decembrie 2020 și a blocat rularea conținutului Flash în Flash Player începând cu 12 ianuarie 2021, Adobe recomandă insistent tuturor utilizatorilor să dezinstaleze Flash Player imediat pentru a-și proteja sistemele.
Compania a anunțat pe Blog-ul oficial că Adobe renunță la Flash Player la sfârșitul anului 2020. După ce au anunțat încă din iunie, 2017 că intenționează să retragă software-ul. Acesta va încheia asistența și va fi eliminat complet din toate browserele până pe 31 decembrie 2020. Din ianuarie 2021 vom naviga pe internet fără flash.
Chat online fără web cam
Din cauza că se renunță la acest software, din ianuarie 2021 pe chat-ul socializam nu va mai fi disponibil webcam-ul și microfon-ul. Chat-ul va funcționa și va fi accesibil atât de pe desktop cât si de pe mobile. Vom căuta alternativă pentru web cam și microfon!
Motivul pentru care Compania oferă finalizarea suportului Flash este faptul că tehnologia web sa dezvoltat. Această tendință relevă că site-urile migrează către noi tehnologii web deschise, care sunt mult mai rapide, mai eficiente și mai sigure.
Ce este Flash Player?
Acest plugin este o aplicație utilizată pentru dezvoltarea de tip Flash în cadrul unor pagini web. Inițial dezvoltată de Macromedia, aplicația Flash a fost preluată de către Adobe. Flash-ul a fost lansat în 1996 și este din 2005 în portofoliu companiei. Aplicația permițând să fie vizionat conținut video și să fie jucate jocuri pe diverse browsere.
Sfârșitul plugin-ului din 31 decembrie, 2020 – 1 ianuarie 2021! Popularitatea flash-ului a scăzut puternic în ultimii ani, mai ales că s-a demonstrat că are vulnerabilități ce pot fi ușor exploatate. În plus, au apărut standarde noi, cu funcționalitate mult mai bună.
Flash Player este dezvoltat de Adobe și a fost introdus pe piață de peste 20 de ani, revoluționând streaming-ul audio și video. Acesta reprezintă o platformă software multimedia utilizată în crearea animațiilor, aplicațiilor desktop și mobile, jocurilor mobile, website-urilor interactive și a Rich internet applications (RIAs).
Adobe renunță la sfârșitul anului 2020
După ce și-au anunțat partenerii, inclusiv Apple, Facebook, Google, Microsoft și Mozilla, Adobe a anunțat că intenționează să finalizeze viața Flash! Concret, vor opri actualizarea și distribuirea aplicației la sfârșitul anului 2020. Compania încurajează creatorii de conținut să migreze orice conținut Flash existent către aceste noi formate deschise.
Important! Toate chat-urile care folosesc în prezent lightirc pentru webcam și microfon, de la începutul anului 2021 nu-l vor mai putea folosi.
Cum să actualizați Flash Player
Dacă folosiți Google Chrome, acesta include Flash Player „standard”, prin urmare nu este necesar să instalați sau să actualizați plugin-ul. Prin actualizarea browserului Google Chrome la cea mai recentă versiune se va actualiza automat și Flash Player.
În browserul Microsoft Edge la fel ca și Internet Explorer include o versiune de Flash. Pentru a actualiza Flash, trebuie doar să instalați actualizările Edge propuse prin Windows Update. În caz că browserul este actualizat, dar Flash nu funcționează, verificați dacă execuția plugin-ului nu a fost dezactivată din setările browserului.
Pentru a utiliza Flash pe Mozilla Firefox este necesar să descărcați și să instalați Flash Player. Actualizarea se poate face prin Windows Update sau puteți face click pe extensia software din panoul de administrare și selectați cadrul Actualizări. Este necesar să Permiteți ca Adobe să instaleze actualizări.
Flash și viitorul conținutului interactiv 2021
Aplicația nu mai poate fi rulat după sfârșitul anului (decembrie 2020). După ce a fost eliminat din browserele Microsoft Edge și Internet Explorer, Google a anunțat pe blog-ul companiei că va fi retras și din Google Chrome. Acest lucru înseamnă că va fi acceptat până la sfârșitul acestui an, după care va fi eliminat complet din Google Chrome.
În general această extensie oferă developărilor oportunitatea de a dezvolta experiențe interactive pentru utilizatori în domeniul online, depășind standardele convenționale de creație. Așadar, Compania renunță la Flash Player la sfârșitul anului 2020.
Unii utilizatori pot continua să vadă mementouri de la Adobe pentru a dezinstala Flash Player din sistemul lor. Vedeți mai jos detalii despre cum să dezinstalați Flash Player.
Întrebări frecvente
De ce a decis Adobe să renunțe la Flash Player?
Standardele deschise precum HTML5, WebGL și WebAssembly s-au maturizat continuu de-a lungul anilor și servesc drept alternative viabile pentru conținutul Flash.
De asemenea, furnizorii majori de browsere integrează aceste standarde deschise în browserele lor și depreciază majoritatea celorlalte pluginuri (cum ar fi Flash Player).
Vedeți anunțurile EOL Flash Player de la Apple, Facebook, Google, Microsoft și Mozilla.
Având un preaviz cu mai mult de trei ani, Adobe consideră că a existat suficient timp pentru dezvoltatori și alte părți pentru a migra conținutul Flash la noi standarde. Momentul EOL a fost în coordonare cu unii dintre principalii furnizori de browsere.
De ce trebuie dezinstalat acest plugin din sistemul meu?
Flash Player poate rămâne pe sistemul dumneavoastră dacă nu îl dezinstalați.
Dezinstalarea vă va ajuta să vă securizați sistemul, deoarece nu se va mai emite actualizări sau corecții de securitate. Adobe a blocat rularea conținutului Flash în Flash Player începând cu 12 ianuarie 2021, iar principalii furnizori de browsere au dezactivat și vor continua să dezactiveze rularea Flash Player după data EOL.
Cum îl dezinstalez?
De ce blochează rularea conținutului din 12 ianuarie 2021?
Deoarece nu mai acceptă rularea conținutului pentru a vă asigura sistemul. Acesta poate rămâne pe sistemul dumneavoastră dacă nu îl dezinstalați.
Vor mai fi versiunile anterioare disponibile pentru descărcare?
Nu. Adobe a eliminat paginile de descărcare Flash Player de pe site-ul său. Adobe a blocat rularea conținutului începând cu 12 ianuarie 2021.
Dacă îl găsesc disponibil pentru descărcare pe un alt web site?
Recomandăm să nu utilizați sau descărcați versiuni neautorizate de Flash Player. Descărcările neautorizate sunt o sursă comună de malware și viruși.
Gânduri finale
Plug-in-ul va fi dezactivat definitiv din 12 ianuarie 2021. Din 1 ianuarie 2021, pe chatul online de pe socializam.com nu vor mai fi accesibile camerele web și microfonul. Toate bune!